Pancakes για τέλειο πρωινό!

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Τα pancakes είναι το ιδανικότερο πρωινό που μπορείς να έχεις! Εγώ προσωπικά, παρότι νιώθω τύψεις κάθε φορά, γιατί όπως και να το κάνουμε, λίγη σοκολάτα θα την βάλεις από πάνω, απολαμβάνω κάθε μπουκιά.

Πρόσφατα βρήκα μια συνταγή, που μου έκανε την διαδικασία πιο εύκολη και η ζύμη ήταν εξαιρετικά μαλακή.

Τι χρησιμοποίησα;

Υλικά:

3/4 φλ. γάλα
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο (ή λαδάκι)
1 αυγό
1 φλ. άσπρο αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. ζάχαρη (ή και λιγότερη αν θέλετε να τα φάτε σε αλμυρή εκδοχή)
1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε ελαφρά το γάλα με το αβγό και το βούτυρο. Αλλού ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα, ανακατεύοντας ίσα ίσα να βραχεί το αλεύρι.

Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα τηγανάκι και ρίχνουμε μια δόση ζύμης. Εγώ βάζω συνήθως 2 κουταλιές σούπας, αλλά εξαρτάται από το μέγεθος του pancake που θέλετε. Μην το απλώσετε σαν κρέπα λεπτό, θέλει να έχει ένα πάχος.

Το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να κάνει από πάνω τρύπες στη ζύμη (λίγο, σε 1-2 λεπτά το πολύ έχει γίνει).

Να χαμηλώσετε τη φωτιά σας μετά το 2 pancake, για να μη σας καίγονται από κάτω.

Το γυρίζουμε από την άλλη και το αφήνουμε για λίγο. Θα δείτε ότι γυρίζει εξαιρετικά εύκολα.

Τα pancakes είναι έτοιμα. Μπορείτε να τα σερβίρετε με το ειδικό σιρόπι (maple syrup) ή με ό,τι άλλο θέλετε.

Εγώ βάζω σοκολάτα και μπανάνα!

You May Also Like