Παράγοντες που επηρεάζουν την ευφυΐα ενός παιδιού

Μπορεί να έχουμε γράψει σε παλαιότερο άρθρο ότι η ευφυΐα ενός παιδιού κληρονομείται από την μητέρα, υπάρχουν όμως κι άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την ευφυΐα των παιδιών…

Αξίες

Η επιμονή, η προσπάθεια, η πειθαρχία, η αφοσίωση και το ενδιαφέρον για μάθηση είναι παράγοντες που επηρεάζουν την ευφυΐα ενός παιδιού καθώς περνάει ο καιρός.

Αυτονομία

Η ανεξαρτησία ενός παιδιού είναι ουσιαστική, καθώς συμβάλλει στην ομαλή γνωστική λειτουργία. Το παιδί πρέπει να αντιληφθεί και να προσδιορίσει τα πράγματα γύρω του χωρίς να αναγκάζεται να λαμβάνει αποφάσεις κάτω από πίεση.

Αυτοπεποίθηση

Ένα παιδί με πίστη στις δεξιότητές του μπορεί να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει στη ζωή του, αναπτύσσοντας έτσι αναλυτικές δεξιότητες σε κάθε κατάσταση.

Συναισθηματικοί δεσμοί

Τα παιδιά που είναι πιο δεμένα με τους γονείς τους, τείνουν να ξεπερνούν πιο εύκολα τις ματαιώσεις στη ζωή τους. Συγκεκριμένα, υπάρχουν επίσης μελέτες που δείχνουν τον σημαντικό ρόλο που παίζει η μητέρα και η μητρική αγάπη.

Η ευφυΐα είναι κάτι πραγματικά περίπλοκο και θα πρέπει να υπάρχουν τα κατάλληλα ερεθίσματα για να αναπτυχθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα. Οι γονείς θα πρέπει να συνεισφέρουν καθημερινά και ακούραστα στη γνωστική ανάπτυξη του παιδιού τους.

 

Ελένη ♥♥

Photos Pixabay

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *