Το παράκανες λιγάκι το φετινό Πάσχα; Δες πώς να τονώσεις τους κοιλιακούς σου!

Το φετινό Πάσχα πέρασε και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το θυμόμαστε για πάντα, καθώς ήταν εντελώς διαφορετικό από τα υπόλοιπα… Μήπως, όμως, πέρα από τις αναμνήσεις σου άφησε και ένα μικρό ενθύμιο στην κοιλιά σου; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι! Ωστόσο, αν θες να τονώσεις τους κοιλιακούς σου και να χάσεις περιττό λίπος στην περιοχή της κοιλιάς σου έχουμε τις ιδανικές ασκήσεις!

Αρχικά, πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι πάντα απαραίτητο να κάνουμε ασκήσεις για τους κοιλιακούς! Ενδυναμώνουν την πλάτη και τον κορμό και βοηθούν την καταπολέμηση πόνων σε πλάτη και αυχένα. Βελτιώνουν τη στάση του σώματος καθώς όταν έχουμε χαλαρούς κοιλιακούς καμπουριάζουμε περισσότερο. Επιπλέον, συνεισφέρουν στην αποβολή τοξινών από τον οργανισμό και βελτιώνουν την εξωτερική εικόνα του σώματος!!!

Ποιες ασκήσεις να κάνεις για όμορφους κοιλιακούς;


Σανίδα

Aκουμπάμε τους βραχίονες στο έδαφος έχοντας τους αγκώνες την ίδια ευθεία με τους ώμους, τα πόδια τεντωμένα πίσω, ισορροπώντας στις μύτες των ποδιών. Έχουμε το κεφάλι ελαφρά στραμμένο μπροστά και σφίγγουμε τους κοιλιακούς. Μένουμε σε αυτή τη στάση για 30 με 40 δευτερόλεπτα.

Μountain climbers

Mένουμε στη στάση της σανίδας σηκώνοντας ελαφρά τη μέση. Φέρνουμε το δεξί γόνατο προς τον αριστερό αγκώνα. Επανερχόμαστε στην αρχική θέση και στη συνέχεια φέρνουμε το αριστερό γόνατο προς τον δεξί αγκώνα. Κάνουμε 15 επαναλήψεις.

Πλάγιοι

Ξαπλώνουμε ανάσκελα στο έδαφος με τα γόνατα λυγισμένα, τα χέρια χαλαρά στα πλάγια. Το κεφάλι και οι ώμοι δεν πρέπει να ακουμπάνε το έδαφος, άρα έχουμε την ωμοπλάτη ανασηκωμένη προς τα εμπρός. Χωρίς να χαμηλώσουμε καθόλου το στήθος προσπάθησε με το δεξί χέρι να αγγίξεις την δεξιά φτέρνα και αντίστοιχα κάνε το ίδιο με το αριστερό χέρι και την αριστερή φτέρνα. Κάνε 15 επαναλήψεις.

Όπως πάντα, φρόντισε να έχεις κάνει καλό ζέσταμα! Συνδύασε τις ασκήσεις των κοιλιακών με σωστή διατροφή και αερόβιες ασκήσεις για πιο γρήγορα αποτελέσματα!

Παρασκευή

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *