Παραλία Άγιος Δημήτριος, στον Αλμυροπόταμο στη νότια Εύβοια

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει πρωί – πρωί, με την παρέα σου για κάποια παραλία σε απόσταση 1,5 – 2 ώρες από τη Χαλκίδα, είτε βόρεια είτε νότια, Αιγαίο ή Ευβοϊκό και, φτάνοντας εκεί, απογοητεύτηκες γιατί είχε κύμα;

Παραλία Άγιος Δημήτριος στον Αλμυροπόταμο

Λιμνιώνας, Χιλιαδού, Αγία Άννα, Κορασίδα, Χερόμυλος, Πετάλη και πόσες άλλες πανέμορφες παραλίες του νησιού μας, είναι αρκετά συχνά φουρτουνιασμένες. Ειδικά τον Αύγουστο με τα μελτέμια και τον απρόβλεπτο καιρό, είναι σχετικά δύσκολο να προβλέψεις τι κατάσταση θα επικρατεί σε αυτές τις παραλίες.

Αν είσαι από εκείνους που θέλουν ήρεμη θάλασσα, αν έχεις οικογένεια με μικρά παιδιά και ψάχνεις για safe επιλογές, τότε σου έχω τη λύση!

Στην παραλία Άγιος Δημήτριος στον Αλμυροπόταμο, δεν έχει σχεδόν ποτέ κύμα! Εκεί θα βρείτε μία μεγάλη σε έκταση παραλία με άμμο, καθαρά και παγωμένα νερά, που δεν βαθαίνει απότομα, δηλαδή το ιδανικό περιβάλλον για παιδιά.

Ένα τμήμα της είναι οργανωμένο με beack bar, ξαπλώστρες και ντουζ, και το υπόλοιπο ελεύθερο να βάλετε την ομπρέλα σας, τα καρεκλάκια σας και να καθίσετε όλη μέρα. Προσοχή στις σφήκες και τα συναφή έντομα.

Πολλές φορές μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, γι’ αυτό δεν θα γράψω πολλά, θα σας αφήσω να τα δείτε με τα μάτια σας!

Στα διαυγή νερά της θα κολυμπήσετε παρέα με όλων των ειδών και μεγεθών τα ψαράκια. Στη χρυσή αμμουδιά της θα κατασκευάσετε κάστρα και πύργους. Και το πιο βασικό: δεν θα βρείτε κύμα!

Θα φτάσετε σε περίπου 1μιση ώρα από τη Χαλκίδα, ακολουθώντας πορεία προς Νότια Εύβοια, Αλιβέρι κι έπειτα Αλμυροπόταμο. Η παραλία βρέχεται από τον νότιο Ευβοϊκό και είναι διαφορετική από εκείνη του οικισμού του Αλμυροπόταμου (5 λεπτά απόσταση).

Αν θελήσετε να αφιερώσετε μία ολόκληρη μέρα στην περιοχή, σας έχω πρόταση:

Μπάνιο στην παραλία Άγιος Δημήτριος, βόλτα, εξερεύνηση (βουτιά), καφεδάκι και ηλιοβασίλεμα στο Πόρτο Μπούφαλο, φαγητό σε ψαροταβέρνα πάνω στο κύμα στον Αλμυροπόταμο.

You can thank me later 😉

Τα χρώματα του δειλινού στο Πόρτο Μπούφαλο

Πόρτο Μπούφαλο

 

Όλες οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό μου αρχείο και διατηρώ τα πνευματικά δικαιώματα.

You May Also Like