Παράξενα έθιμα γάμου

Όλα του γάμου δύσκολα κι η νύφη γκαστρωμένη λέει μια παροιμία. Στην προκειμένη περίπτωση… δεν θα ασχοληθούμε μόνο με την νύφη.. αλλά και με τους γαμπρούς… με τους γονείς του ζευγαριού, αλλά και με τους καλεσμένους…

Είναι πραγματικά αστείο… 😂😂

Θα ξεκινήσω με τους φίλους μας τους Γερμανούς. Στη Γερμανία, ο γαμπρός και η νύφη μόλις βγουν από την εκκλησία «πιάνουν» αμέσως δουλειά! Μη χάσουν… Βρίσκουν έναν κορμό δέντρου, τον οποίο πρέπει να κόψουν με ένα πριόνι μαζί. Αυτό συμβολίζει ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες του γάμου μαζί με επιτυχία.

p1

Στην Τσεχία οι καλεσμένοι πετάνε μπιζέλια στα κεφάλια των νεόνυμφων… οk προτιμώ το ρύζι το δικό μας..

Στην Κορέα ο γαμπρός κάνει την πάπια… στην ουσία πηγαίνει να πάρει τη νύφη απ’ το σπίτι της, κρατώντας μια πάπια! Θεωρείται σύμβολο αφοσίωσης, αφού λένε ότι οι πάπιες ζευγαρώνουν μόνο μια φορά στη ζωή τους!

p2

Στο Μεξικό, κατά τη διάρκεια της τελετής ο γαμπρός δίνει στη νύφη 13 νομίσματα, τα οποία συμβολίζουν τον Χριστό και τους 12 Αποστόλους. Τα 13 νομίσματα συμβολίζουν την υπόσχεση του γαμπρού να προσέχει τη νύφη… αλλά και ότι πλέον αφήνει σε εκείνη τον έλεγχο του σπιτιού και των αγαθών τους. Αν η νύφη τα δεχτεί σημαίνει ότι τον εμπιστεύεται και του υπόσχεται αφοσίωση.

Στα Νησιά Φίτζι, ο γαμπρός δίνει στον πατέρα της νύφης ένα δόντι φάλαινας, σύμβολο πλούτου και κύρους.

p6

Στην Ιρλανδία, το ζευγάρι που παντρεύεται θα πρέπει πριν την τελετή να φάει 3 μπουκιές αλάτι και αλεύρι βρώμης για να διώξει το κακό μάτι.

Στην Ισπανία, κατά τη διάρκεια της γαμήλιας δεξίωσης το ζευγάρι περνά από όλα τα τραπέζια με ένα καλάθι και μοιράζει μικρά αναμνηστικά δώρα σε όλους τους καλεσμένους. Εκείνη την ώρα επιλέγουν συνήθως και οι καλεσμένοι για να δώσουν τα δικά τους δώρα στο ζευγάρι.

p3

Στο τραπέζι του γάμου στη Σουηδία (φυσικά), υπάρχει το εξής έθιμο. Όταν απομακρύνεται η νύφη απ’ το γαμπρό, όλες οι γυναίκες του τραπεζιού έχουν το δικαίωμα να ορμήσουν στο γαμπρό και να τον φιλήσουν! Το αντίστροφο γίνεται όταν απομακρύνεται ο γαμπρός από τη νύφη! Φαντάζομαι πως στην Ελλάδα αυτό το έθιμο απλά δε θα μπορούσε να γίνει!

Στη Γαλλία, τη νύχτα του γάμου το νιόπαντρο ζευγάρι διαμένει στη σουίτα ενός ξενοδοχείου, ενώ συγγενείς και φίλοι του στενού οικογενειακού κύκλου πάνε ακριβώς έξω από την πόρτα του δωματίου, κάνοντας θόρυβο και κρατώντας στα χέρια τους μεταλλικά αντικείμενα. Το ζεύγος είναι υποχρεωμένο να βγει έξω από το δωμάτιο και να κεράσει τους παρευρισκόμενους. Αν δεν το κάνει, το ζευγάρι θα βιώσει πολλές μοναχικές στιγμές κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου. Η πιο καταστροφική πρώτη νύχτα του γάμου!!

Το πιο ωραίο έθιμο το έχουν στην Αίγυπτο. Μετά το γάμο και για μια ολόκληρη εβδομάδα, το σόι της νύφης κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού για να ξεκουράσει το ζευγάρι! Προτείνω να καθιερωθεί και στην Ελλάδα.

p4

Στο Ουζμπεκιστάν, ο γαμπρός θα πρέπει να έχει γερό πορτοφόλι αφού θα πρέπει να είναι σε θέση να αγοράσει στη νύφη 40 πανάκριβα φορέματα. Η νιόπαντρη για 40 μέρες είναι υποχρεωμένη κάθε μέρα να φοράει και ένα διαφορετικό φόρεμα. Εφόσον περάσουν οι μέρες, η κοπέλα δεν θα πρέπει να ξαναφορέσει τα φορέματα. Σε αντίθεση το έθιμο ορίζει να τα ξηλώσει και να τα κάνει μαξιλάρια ή σεντόνια για τον καναπέ της. Εντάξει αυτό είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει…

p5

Τέλος, οι Αφροαμερικανοί νιόπαντροι πηδάνε πάνω από μια σκούπα, σηματοδοτώντας την είσοδο σε μια νέα ζωή και το σβήσιμο της εργένικης ζωής αν και δεν μπορώ να καταλάβω το ρόλο της σκούπας.

Άν ξέρετε κάποιο άλλο περίεργο-αστείο έθιμο, μπορείτε να το μοιραστείτε με το elenifourli.com

Ελένη♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *