Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Αυτές τις μέρες που έχουμε περισσότερο χρόνο μπορούμε να πειραματιστούμε και να φτιάξουμε, εκτός από τσουρέκια, κουλουράκια και όμορφα πασχαλινά αυγά για τους μικρούς μας φίλους με αγάπη!
Γιατί άλλωστε να αγοράσεις και να μην έχει την προσωπική σου “νότα” αυτό το δώρο;
Όλοι εκτιμούν τον χρόνο που τους αφιερώνουμε, για να φτιάξουμε κάτι αποκλειστικά για εκείνους!
Πάρε καλούπι για αυγά και πάμε να δημιουργήσουμε!
Τι θα χρειαστούμε;
Υλικά:
Καλούπια για σοκολατένια αυγά
500 γραμμάρια σοκολάτα για 4 αυγά (ανάλογα με το μέγεθος των καλουπιών). Προτιμήστε σοκολάτα με 70% περιεκτικότητα σε κακάο ή σοκολάτα γάλακτος
Eκτέλεση:
Γεμίστε με νερό μια μικρή κατσαρόλα μέχρι τη μέση και αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Εφαρμόστε την κλασική μέθοδο του μπεν μαρί, βάζοντας πάνω από την κατσαρόλα ένα μπολ που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες, φροντίζοντας όμως να μην ακουμπάει στο νερό, γιατί αυτό μπορεί να επηρεάσει τη σοκολάτα. Μετά, προσθέστε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας και αφήστε τα να λιώσουν εντελώς ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Απομακρύνετε το μπολ με προσοχή φορώντας γάντια για να μην καείτε και αφήστε το να κρυώσει. Αν έχετε θερμόμετρο μαγειρικής, η ιδανική θερμοκρασία στην οποία πρέπει να φτάσει η σοκολάτα είναι οι 35 βαθμοί.
Με ένα κουταλάκι, βάλτε λίγη-λίγη ποσότητα λιωμένης σοκολάτας μέσα στο ειδικό καλoύπι, γέρνοντάς το έτσι ώστε η σοκολάτα να απλωθεί και να καλύψει την επιφάνειά του. Αν σας ξεφύγει λίγη σοκολάτα, μαζέψτε την με το κουτάλι και ξαναβάλτε την στο μπολ.
Aφήστε τη σοκολάτα να κρυώσει και στη συνέχεια καθαρίστε τις άκρες του καλουπιού από τη σοκολάτα που περισσεύει χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι βουτύρου.
Απλώστε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού, τοποθετήστε πάνω του το αυγό με φορά προς εσάς και αφήστε το να «ξεκουραστεί» για περίπου 15 λεπτά.
Επαναλάβετε το τέταρτο και το έκτο βήμα με το δεύτερο καλούπι.
Μόλις δείτε ότι η σοκολάτα έχει σταθεροποιηθεί, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία αρκετές φορές μέχρι να σχηματίσετε ένα στρώμα με πάχος ½ εκατοστό.
Όταν τελειώσετε, βάλτε και τα 2 καλούπια στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Για να αφαιρέσετε τα καλούπια, πιέστε τα ελαφρά και με μεγάλη προσοχή για να μην σπάσει το αυγό, επιμένοντας στις άκρες τους.
Όμορφα δώρα, φτιαγμένα με αγάπη είναι πανέτοιμα!