Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Αγαπάτε το παστίτσιο πολύ και σκέφτεστε να φτιάξετε, αλλά πιστεύετε πως είναι βαρύ;
Κάντε μια μικρή παραλλαγή και βάλτε μέσα λαχανικά, ώστε να έχει λιγότερες θερμίδες, αλλά να είναι και πιο ελαφρύ για καλοκαίρι.
Τι θα χρειαστείς για να το ετοιμάσεις;

Υλικά:
500 γρ. πέννες
2-3 φέτες τυρί του τοστ
Λίγη παρμεζάνα τριμμένη
Έτοιμη μπεσαμέλ
Κυμάς λαχανικών:
3 κρεμμύδια
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 πιπεριές Φλωρίνης
3 ντομάτες
300-350 γρ. μανιτάρια
250 γρ. κουνουπίδι
1 κολοκυθάκι
1 ρίζα σπανάκι
1 πράσινη πιπεριά
1 πράσο
5 σπαράγγια
200 γρ. φινόκιο
70 γρ. πελτές
1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά στον αναγραφόμενο χρόνο της συσκευασίας.
Στρώνουμε τα 3/4 από αυτά στο ταψί, γεμίζουμε με την γέμιση με τον κιμά λαχανικών και κόβουμε σε κομμάτια το τυρί του τοστ.
Μετά σκεπάζουμε με το υπόλοιπο 1/4 από αυτά.
Ρίχνουμε την μπεσαμέλ και επάνω τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε στους 180°C για μία ώρα περίπου με αέρα.
Μόλις είναι έτοιμο, βγάζεις και σερβίρεις στα πιάτα σου.