Παστίτσιο με κυμά λαχανικών για πιο ελαφρύ πιάτο!

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Αγαπάτε το παστίτσιο πολύ και σκέφτεστε να φτιάξετε, αλλά πιστεύετε πως είναι βαρύ;

Κάντε μια μικρή παραλλαγή και βάλτε μέσα λαχανικά, ώστε να έχει λιγότερες θερμίδες, αλλά να είναι και πιο ελαφρύ για καλοκαίρι.

Τι θα χρειαστείς για να το ετοιμάσεις;

Υλικά:

500 γρ. πέννες 

2-3 φέτες τυρί του τοστ 

Λίγη παρμεζάνα τριμμένη 

Έτοιμη μπεσαμέλ

Κυμάς λαχανικών:

3 κρεμμύδια 

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια

3 πιπεριές Φλωρίνης 

3 ντομάτες 

300-350 γρ. μανιτάρια

250 γρ. κουνουπίδι 

1 κολοκυθάκι

1 ρίζα σπανάκι 

1 πράσινη πιπεριά 

1 πράσο 

5 σπαράγγια 

200 γρ. φινόκιο 

70 γρ. πελτές

1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο

1 ποτήρι ελαιόλαδο

1 ποτήρι νερό 

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά στον αναγραφόμενο χρόνο της συσκευασίας.

Στρώνουμε τα 3/4 από αυτά στο ταψί, γεμίζουμε με την γέμιση με τον κιμά λαχανικών και κόβουμε σε κομμάτια το τυρί του τοστ.

Μετά σκεπάζουμε με το υπόλοιπο 1/4 από αυτά.

Ρίχνουμε την μπεσαμέλ και επάνω τριμμένη παρμεζάνα.

Ψήνουμε στους 180°C για μία ώρα περίπου με αέρα.

Μόλις είναι έτοιμο, βγάζεις και σερβίρεις στα πιάτα σου.

You May Also Like