Περίσσεψαν κουραμπιέδες και μελομακάρονα; 2 συνταγές για να μη μείνει ψίχουλο!

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Καλή χρονιά να έχουμε φίλοι μου! Οι ευχές πολλές αυτές τις μέρες που αποχαιρετίσαμε ένα δύσκολο έτος και υποδεχτήκαμε ένα νέο με αισιοδοξία και λίγο δισταγμό! Κι επειδή τα παραδοσιακά γλυκά των εορτών είχαν την τιμητική τους και έχουν περισσέψει, ας ξεκινήσουμε τη χρονιά με γλυκιές γεύσεις και zero food waste!

Περίσσεψαν μελομακάρονα και κουραμπιέδες; Στο σπίτι μας ελάχιστα! Αν έχετε κι εσείς και δεν θέλετε να τα πετάξετε, ακολουθούν μερικές ιδέες για να τα αξιοποιήσετε!

Τρουφάκια από κουραμπιέδες που περίσσεψαν

Υλικά

6 κουραμπιέδες

1 κούπα τριμμένα. καρύδια

1 κ.σ. λικέρ ή κονιάκ

1 κ.σ. σκόνη κακάο

25 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την επικάλυψη, τρούφα σοκολατένια ή χρωματιστή, καρύδα, τριμμένο μπισκότο.

Εκτέλεση

Χτυπάμε τους κουραμπιέδες στο μπλέντερ να γίνουν θρυμματιστούν ή τους τρίβουμε καλά με το χέρι. Βάζουμε σε ένα μπολ το μείγμα προσθέτοντας και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε να σφίξει το μίγμα στο ψυγείο για περίπου μια ώρα. Έπειτα, πλάθουμε σε μπαλάκια και τα περνάμε από την τρούφα ή ό, τι άλλο έχουμε επιλέξει για επικάλυψη.

Cheesecake από μελομακάρονα που περίσσεψαν

Υλικά

6 μελομαράκονα

200 γρ. τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα μελομακάρονα με τα χέρια μας και τα μοιράζουμε σε ποτήρια (ή σε μικρή φόρμα). Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά καλά με ένα κουτάλι. Βάζουμε το μίγμα πάνω από τη βάση από μελομακάρονα που έχουμε στρώσει. Σερβίρουμε με τριμμένο μελομακάρονο από πάνω, ρόδι, φρούτα, μαρμελάδα, σιρόπι ή ό, τι άλλο μας αρέσει!

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *