Πες μου πόσο χρονών είσαι, να σου πω τι γυμναστική πρέπει να κάνεις!

Θέλουμε να είμαστε σε φόρμα, να έχουμε αντοχές σε όποια ηλικία κι αν είμαστε. Από τα 20 μέχρι και τα 70 μας! Αφού μπορούμε γιατί όχι; Η κάθε ηλικία, όμως, έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και η γυμναστική μας πρέπει να προσαρμόζεται σε αυτή.

Και τι γυμναστική πρέπει να κάνεις αναλόγως την ηλικία σου;

20s: Είσαι στο ζενίθ!

gym

Στη δεκαετία των 20 δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ούτε μπορείς να γλιτώσεις το γυμναστήριο. Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλει και να δεις αποτελέσματα γρήγορα. Είναι καλό να εντάξεις στην καθημερινότητά σου την αερόβια άσκηση αλλά να κάνεις και ασκήσεις με βάρη.
Φυσικά, μαζί με όλα αυτά είναι σημαντικό να αγαπάς την άσκηση που κάνεις ώστε να μην τα παρατήσεις στην πρώτη “δυσκολία” αλλά να προσέχεις και τη διατροφή σου.

30s: Ευλυγισία

Είναι σημαντικό σε αυτήν την δεκαετία να δουλεύεις περισσότερο τις διατάσεις σου και να βελτιώσεις την ευλυγισία σου. Σε αυτήν την ηλικία μπορείς να κάνεις κάτι δυναμικό, αλλά και κάτι πιο ήρεμο όπως είναι η yoga. Η yoga εκτός του ότι θα σε γυμνάσεις, θα σε απαλλάξει από το άγχος της καθημερινότητας, επομένως την έχεις ανάγκη!

40s-50s: Η δύναμη είναι με το μέρος σου

Σε αυτή τη δεκαετία όσο κι αν δεν το πιστεύεις μπορείς να κάνεις έντονη άσκηση και να μειώσεις το λίπος στο σώμα σου. Έτσι, θα ρυθμίζεις και τις ορμόνες σου. Μπορείς να κάνεις έντονη γυμναστική για 20 λεπτά κάθε μέρα. Μεταξύ άλλων θα κάνει καλό και στην καρδιά σου, ενώ τα βάρη ενδείκνυται για αυτές τις ηλικίες. Στο σημείο που αντέχεις πάντα.

60s: Ισορροπία

gunaika gym
Σε αυτή τη δεκαετία πρέπει να κάνεις focus στο να διατηρήσεις τη δύναμή σου, την ευλυγισία σου και την ισορροπία και να είσαι όσο ενεργός σου επιτρέπει η ηλικία και η υγεία σου. Το κολύμπι είναι μια εξαιρετική άσκηση για την ηλικία σου!

70s: Το επόμενο βήμα
Σε αυτήν την ηλικία μπορείς να κάνεις ασκήσεις πιο ήπιες και να δουλέψεις με τις ανάσες σου. Το περπάτημα και ήπια yoga είναι ό,τι πρέπει ενώ πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός και να αποφύγεις τους τραυματισμούς.

You May Also Like