Η πιο εύκολη κοτόπιτα με πέντε βήματα!!!

Η αλήθεια είναι ότι η κοτόπιτα είναι από τις αγαπημένες μου πίτες… Μέχρι τώρα θεωρούσα αρκετά δύσκολη την παρασκευή της για αυτό και δεν την έφτιαχνα πολύ συχνά..

Σήμερα βρήκα μια πιο γρήγορη λύση για λαχταριστή κοτόπιτα…

Πάμε να την φτιάξουμε;;;

θα χρειαστούμε:

1 συσκευασία φύλλο πίτας

1 1/2 φλιτζάνι στήθος κοτόπουλο, μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο

1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες

2 καρότα τριμμένα

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό

200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα

1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

1 αυγό, χτυπημένο

Αλατοπίπερο

Τι πρέπει να κάνουμε:

 Βήμα 1ο

Βάζουμε σ’ ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε, ανακατεύοντας για 2 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε τα καρότα και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2ο

Αφού σοτάρουμε τα λαχανικά για 1-2 λεπτά,τα αποσύρουμε απ΄τη φωτιά και προσθέτουμε το κοτόπουλο και τον μαϊντανό.

Βήμα 3ο

Παράλληλα χτυπάμε το αυγό με το γιαούρτι και το ρίχνουμε στη γέμιση. Προσθέτουμε και το τυρί και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 4ο

Βάζουμε το 1 φύλλο και αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε μια στρώση, καλύπτουμε με το δεύτερο και ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγες σταγόνες νερό.

Βήμα 5ο

Ψήνουμε την κοτόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα του φούρνου για περίπου 50 λεπτά.

Καλή μας όρεξη!!!

(Υλικό από healthylittlecravings.com )

 Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *