Πίτσα στο τηγάνι.. μια διαφορετική εκτέλεση του αγαπημένου μας φαγητού

Γράφει η Ελένη Φούρλη.

Η πίτσα είναι σίγουρα μια λιχουδιά που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους… Μπορούμε να την απολαύσουμε σε διάφορες παραλλαγές και να κάνουμε και τις δικές μας παρασκευές για να πετύχουμε την πιο γευστική πίτσα..

Σήμερα θα δοκιμάσουμε μια διαφορετική εκτέλεση για ακόμα πιο νόστιμη πίτσα..

Πάμε να την φτιάξουμε..

Υλικά για τη ζύμη:

300 γρ. αλεύρι, σκληρό

1 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική

3 γρ. μαγιά, ξερή

1 κ.γ. αλάτι

180 ml νερό

1 κ.σ. ελαιόλαδο & έξτρα για το άλειμμα του σκεύους

Για τη σάλτσα:

400 γρ. ντομάτα κονκασέ περασμένη από το μπλέντερ

1 κ.γ. βασιλικό, ξερό

1 + κ.γ. ρίγανη, ξερή

1 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη

1/4 κ.γ. θυμάρι, ξερό

Αλάτι

Πιπέρι

Για την πίτσα:

Ζαμπόν, μπέικον,φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες,

πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες, κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες, ελιές ροδέλες, φέτα τριμμένη, τυρί gouda, τριμμένο

Προετοιμασία & εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά να φουσκώσει.

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με το λάδι και το αλάτι.

Aδειάζουμε μέσα στον κάδο και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε με το γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μία μαλακή και ομογενοποιημένη ζύμη.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε με διαφανής μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για μία με μιάμιση ώρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα της σάλτσας.

Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι, το χωρίζουμε σε κομμάτια των 100 γρ., τα κάνουμε μπαλάκια και σε μία αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα με ένα πλάστη.

Ύστερα, τοποθετούμε ένα τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, τοποθετούμε το ένα ζυμάρι στην επιφάνεια του και το ψήνουμε για 1-2 λεπτά.

Kατόπιν, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, αναποδογυρίζουμε το ζυμάρι, αλείφουμε την επιφάνεια του με λίγη σάλτσα αφήνοντας λίγο κενό από τις άκρες, πασπαλίζουμε με τυρί gouda και από πάνω βάζουμε το συνδυασμό των υλικών που επιθυμούμε.

Αμέσως μετά, χαμηλώνουμε ελάχιστα τη φωτιά, καπακώνουμε το σκεύος μας με ένα άλλο τηγάνι και ψήνουμε την πίτσα για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να λιώσει το τυρί.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα ζυμάρια και σερβίρουμε.

Είναι πραγματικά πεντανόστιμη..

Δοκιμάστε την..

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *