Pizza: οι 8 πιο λαχταριστές και περίεργες εκδοχές που υπάρχουν στον κόσμο

Η αλήθεια είναι ότι μας αρέσει η πίτσα… Και τον τελευταίο καιρό που είμαστε και κλεισμένοι μέσα έχουμε κάνει και πειράματα να φτιάξουμε σπιτική πίτσα..

Ξέρουμε όλοι ότι πλέον μπορούμε να δούμε απίστευτες γεύσεις σε πίτσα.. Οι μεγάλες ειδικά αλυσίδες για να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικές έχουν φτιάξει άπειρες εκδοχές για πίτσα.. αλλά όχι πάντα πετυχημένες κατά την γνώμη μου..

Σήμερα θα κάνουμε ένα γευστικό ταξίδι στον κόσμο για να δούμε τις 8 πιο διαδεδομένες εκδοχές pizza που υπάρχουν …

Margherita, Νάπολη

Δεν θα μπορούσε η λίστα να μην ξεκινήσει με τη ναπολιτάνικη πίτσα. Η πιο χαρακτηριστική ιταλική πίτσα, η Μαργαρίτα, γεννήθηκε το 1889 στη Νάπολη όταν ο Raffaele Esposito έφτιαξε μια πίτσα προς τιμήν της Βασίλισσας Μαργαρίτας στα χρώματα της ιταλικής σημαίας. Τραγανή ζύμη, σάλτσα ντομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού: αυτά είναι τα υλικά της και ακριβώς λόγω της απλότητάς της γίνεται ανάρπαστη.

Pizza Bianca, Ρώμη

Παραμένουμε στην Ιταλία και συνεχίζουμε με μια λευκή πίτσα που είναι διάσημη στη Ρώμη. Ξεχάστε την πίτσα όπως την ξέρατε. Η pizza bianca δεν περιέχει ούτε τυρί, ούτε σάλτσα ντομάτας. Η λεπτή ζύμη ραντίζεται με ελαιόλαδο, πασπαλίζεται με χοντρό αλάτι και δεντρολίβανο και ψήνεται γρήγορα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Sfincione, Σικελία

Η παραδοσιακή πίτσα της Σικελίας έχει ορθογώνιο σχήμα και γίνεται συνήθως με ελαιόλαδο, ντομάτα, κρεμμύδι, αντζούγιες και κάποιο δυνατό τυρί. Έχει αφράτη, παχιά ζύμη που θυμίζει περισσότερο φοκάτσια.

Tarte Flambee, Γαλλία

Με καταγωγή από την περιοχή της Αλσατίας, η tarte flambee περιέχει τυρί ή κρεμ φρες, μπέικον και κρεμμύδια. Έχει λεπτή κρούστα και ψήνεται σε φούρνο με ξύλα. Υπάρχει και γλυκιά βερσιόν, με μήλα, κανέλα και λικέρ. Ντελικάτη αλλά και γεμάτη θερμίδες!

Deep Dish, Σικάγο

Μια πληθωρική, λαχταριστή και εντυπωσιακή σε εμφάνιση πίτσα. Αν και δεν είναι εξακριβωμένο, σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή δημιουργήθηκε το 1943 στην Pizzeria Uno, στο Σικάγο. To ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι η παχιά και τραγανή ζύμη που την κάνει να μοιάζει με τάρτα.

Coca, Ισπανία

Αυτή η ισπανική εκδοχή πίτσας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Καταλονία και δέχεται διάφορα υλικά. Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές παραλλαγές, αλμυρές και γλυκές, με υλικά που περιλαμβάνουν από κρέας, ψαρικά και λαχανικά μέχρι φρούτα.

Khachapuri, Γεωργία

To Khachapuri, μια παραδοσιακή σπεσιαλιτέ της γεωργιανής κουζίνας, θυμίζει πεϊνιρλί με αυγό. Γεμίζεται με τυρί (χρησιμοποιείται συχνά το sulguni) και στη συνέχεια συμπληρώνεται με ένα αυγό και λίγο βούτυρο. Υπάρχουν πολλές εκδοχές αυτού του πιάτου, αλλά καμία δεν περιλαμβάνει σάλτσα ντομάτας.

Okonomiyaki, Ιαπωνία

Ίσως πιο περίεργη πίτσα της λίστας, αφού δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση την πίτσα που όλοι ξέρουμε. Γίνεται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε περιοχή, αλλά συνήθως περιλαμβάνει λάχανο, χοιρινό, noodles και καλαμάρι. Όλα αυτά τηγανίζονται και στη συνέχεια προστίθενται ένα αυγό και σάλτσα okonomiyaki, η οποία θυμίζει μια γλυκιά εκδοχή της γούστερ σος.

(Υλικό από  Mothersblog.gr )

 

Ελένη ♥♥

Photos Pixabay

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *