Ποια είναι τα τρόφιμα που προκαλούν τις περισσότερες αλλεργίες;;;

Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που υποφέρουν από κάποια αλλεργία.. όπως επίσης και κάποιοι που δεν γνωρίζουν ότι έχουν κάποια αλλεργία..

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν αλλεργίες, εμείς όμως σήμερα θα αναλύσουμε τις πιο συνηθισμένες…

Φιστίκια

Ίσως η πιο διαδεδομένη διατροφική αλλεργία. Τα φιστίκια βρίσκονται σε πάρα πολλές τροφές ως συστατικό, οπότε πρέπει να διαβάζετε πάντα τις ετικέτες, καθώς οι κατασκευαστές είναι υποχρεωμένοι να τα αναφέρουν αν υπάρχουν.

Γαλακτοκομικά

Πολύ συχνή αλλεργία σε παιδιά, που στις περισσότερες περιπτώσεις εξαφανίζεται όσο μεγαλώνει το άτομο. Διαβάστε τις ετικέτες, καθώς ακόμα και σε προϊόντα όπως ο τόνος, μπορεί να βρείτε πρωτεΐνη γάλακτος.

Αυγά

Άλλο ένα υλικό που θα βρούμε παντού, από μαγιονέζες μέχρι και ως άλειμμα πάνω από προϊόντα ζαχαροπλαστικής. Οπότε θέλει πολύ προσοχή..

Οστρακοειδή

Αυτή είναι μια αλλεργία που μπορεί να μας πιάσει ανά πάσα στιγμή στην ενήλικη ζωή μας, και μετά μάλλον δεν φεύγει ποτέ. Στρείδια, μύδια, αλλά και σαλιγκάρια, όπως και τα καλαμάρια και τα χταπόδια μπορούν να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση.

Ξηροί καρποί δέντρων

Καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα και κάθε άλλος καρπός. Στα τυποποιημένα προϊόντα πάντα αναγράφονται στα συστατικά, επειδή είναι πολύ κοινή αλλεργία. Δύσκολο να τα αποφύγουμε σε προϊόντα φούρνου και φαγητά εστιατορίου.

Ψάρια

Πολλοί άνθρωποι έχουν αλλεργία σε κάποιο ψάρι, αλλά δεν είναι απίθανο αν παρατηρηθεί, να ισχύει και για άλλα ψάρια. Μιλήστε με τον γιατρό σας για να γνωρίζετε καλύτερα, και αποφύγετε την ασιατική κουζίνα, που συχνά χρησιμοποιεί τα ψάρια ως συστατικό σε σάλτσες.

Σόγια

Η αλλεργία στην σόγια είναι πιο συνηθισμένη στα παιδιά παρά στους ενηλίκους, και μπορούμε να την βρούμε σε πολλά προϊόντα φούρνου. Ρωτήστε πάντα για να μπορείτε να την αποφύγετε.

(Υλικό από iatronet.gr)

 

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *