Ποια είναι η συνταγή για την πιο καλοκαιρινή μακαρονάδα;

Είμαστε μακαρονάδες όπως πολλοί σε αυτόν τον κόσμο. Μπορούμε να τα απολαύσουμε με όλους τους δυνατούς συνδυασμούς: με κόκκινη σάλτσα, με κρέμα γάλακτος, μόνο με τυρί και βούτυρο, ακόμα και….σκέτα!

Τώρα βρήκαμε την πιο καλοκαιρινή μακαρονάδα και τη φτιάξαμε με τις οδηγίες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Είσαι έτοιμος να τη δοκιμάσεις; Ταλιατέλες, κοτόπουλο και λαχανικά είναι τα βασικά που θα χρειαστείς. Διάβασε αναλυτικά τη συνταγή.

Υλικά

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 3 σκ. σκόρδο σπασμένες
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
  • 12 πομοντόρια (ντομάτες) φρέσκα ή εμπορίου
  • 10 μεγάλα φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • 100 γραμ. μαργαρίνη με βούτυρο (κρύο) στο αλουμινόφυλλο
  • 1 συσκευασία ταλιατέλες
  • 500 γραμ. μπόλικο κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο

Εκτέλεση

Για την καλοκαιρινή μακαρονάδα με κοτόπουλο και λαχανικά, κόβουμε πρώτα το φιλέτο κοτόπουλο σε χοντρές φέτες και αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασωτέ κατσαρόλα και το ροδίζουμε για 8′ στο σύνολο από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε σε πιάτο και το σκεπάζουμε.

Προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο και ροδίζουμε για 1′.

Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ψήνουμε για 2-3′. Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο τις μελιτζάνες.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και με κουτάλα ζουλάμε να σπάσουν. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 10′ να λιώσουν οι ντομάτες και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.

Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο μέσα και βράζουμε για 5′. Τέλος, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και προσθέτουμε τον βασιλικό προς το τέλος του βρασμού.

Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Αραιώνουμε τη σάλτσα με λίγο νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά, αν τα θέλουμε πιο ζουμερά.

Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί, όσο είναι ακόμα ζεστά.

You May Also Like