Πορτοκαλόπιτα: Φτιάχνουμε το γλυκό της εποχής εύκολα και γρήγορα!

Το πορτοκάλι είναι το φρούτο της εποχής. Οι καλές νοικοκυρές λοιπόν που φροντίζουν να ενημερώνονται πλήρως για αυτά, επιλέγουν πάντα ένα φρούτο εποχής για τα γλυκά τους.

Εμείς παρ’ ότι ήμασταν αρνητικοί στην πορτοκαλόπιτα, γιατί δεν μας αρέσει και πολύ το πορτοκάλι, δοκιμάσαμε πρόσφατα και κολλήσαμε.

Έτσι ψάξαμε και βρήκαμε αυτήν την υπέροχη συνταγή και σας προτρέπουμε να την κάνετε πράξη!

Πώς την φτιάχνουμε;

Για το σιρόπι:

Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιών και την κανέλα σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά.

Για την πορτοκαλόπιτα:

  • Στο μίξερ χειρός χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά και 200 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα το γιαούρτι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ.
  • Αφού αναμειχθούν τα υλικά προσθέτουμε στο τέλος το ηλιέλαιο. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ρίχνουμε λίγα λίγα τα κομμάτια από φύλλα κρούστας, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Μεταφέρουμε το μείγμα της πορτοκαλόπιτας σε λαδωμένο ταψί.
  • Ψήνουμε για περίπου μια ώρα, μέχρι να ροδίσει και να σχηματίσει χρυσαφένια κρούστα.

Τι υλικά θα χρειαστούμε;

Για την πορτοκαλόπιτα:

  • 4 αυγά μεγάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
  • 2 πορτοκάλια μεγάλα ξύσμα και χυμό
  • 300 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 2 κ.γλ. βανίλια
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 ml ηλιέλαιο

Για το σιρόπι:

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1,5 φλιτζάνι νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *