Αυτό που σήμερα λέμε τοξικότητα…

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Παλιά το λέγαμε διπροσωπία, όσο η επιστήμη της ψυχολογίας προχωρά ήρθαν και νέες έννοιες. Ποια νέα έννοια μάθαμε; Την τοξικότητα!

Η τοξικότητα στους ανθρώπους είναι κάτι που πολλές φορές φαίνεται, και κάποιες άλλες που πρέπει να έχεις την εμπειρία για να τη δεις.

Είναι ύπουλη και ξέρουν να την κρύβουν κάποια άτομα, εμφανίζοντάς την μόνο όταν τους γνωρίσεις καλά.

Αν έχεις την εμπειρία είσαι τυχερός, γιατί μπορείς να τη ξεχωρίσεις και να απομονώσεις γεγονότα για να την δεις, ώστε να απομακρύνεις αυτά τα άτομα.

Αν όμως είσαι άπειρος σε τέτοιες συμπεριφορές, τότε μάθε να τις βλέπεις, γιατί τέτοιοι άνθρωποι, συνήθως κάνουν κακό στην ψυχική υγεία.

Μάλιστα η ίαση έπειτα από την συχνή επαφή με τοξικά άτομα, κάνει καιρό να έρθει. Γι’ αυτό και είναι άκρως επικίνδυνοι.

Πώς τους αντιλαμβάνεσαι;

Είναι οι άνθρωποι αυτοί που θέλουν να ξεχωρίζουν για κάτι που συνήθως είναι ανούσιο και σπανίως έχουν κοπιάσει για να το έχουν. Μια κακή τους συμπεριφορά, για εκείνους φαντάζει προσόν.

Είναι εκείνοι που μπορεί να προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι και ευγενέστεροι, αλλά μετακυλούν και επανέρχονται στον αγενή εαυτό τους, ή τον προσβλητικό, μόλις το περιβάλλον τους το επιτρέψει.

Έχουν την τάση να νιώθουν πάνω από τους γύρω τους, με αποτέλεσμα να τους μειώνουν συχνά, με έναν τρόπο όμως που δείχνει συμπόνοια. Και αυτό είναι το ατού τους. Εκεί ακριβώς λοιπόν, φαίνεται το εάν έχεις την εμπειρία ή την απειρία να τους διαχωρίσεις.

Αυτή η συμπόνοια, έναν άνθρωπο που μπορεί να νιώθει μειονεκτικά, μπορεί να του δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα. Και συνήθως τέτοια άτομα πλησιάζουν οι τοξικοί άνθρωποι.

Για τον λόγο αυτό πρέπει να κοιτάτε τα σημάδια, ώστε να προφυλάσσεστε. Άλλωστε είναι η εποχή της τοξικότητας, και αν δεν προστατευτούμε από αυτό δυστυχώς δυσκολευόμαστε.

Δείτε τα σημάδια, διαχωρίστε αυτά τα άτομα από τη ζωή σας, ή μάθετε να τα διαχειρίζεστε!

 

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *