Πώς θα καταλάβω τι τύπο δέρματος έχω;;

Είναι πολλές οι φορές που αγοράζουμε διάφορα προϊόντα για το δέρμα μας.. που κάνουν για συγκεκριμένο τύπο και μπορεί εμάς όχι μόνο να μην μας βοηθήσουν αλλά να μας κάνουν και κακό.. Όλοι λίγο πολύ στο περίπου.. ξέρουμε το δέρμα μας.. αν δηλαδή είναι λιπαρό .. ξηρό κλπ..

Το δέρμα κανονικά έχει 5 τύπους.. Κανονικό, ξηρό, λιπαρό  μεικτό, και ευαίσθητο…

Πάμε να τα ξεχωρίσουμε;;;

Κανονικό

Αν έχετε κανονικό δέρμα κορίτσια μου είστε πολύ τυχερές.. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα δέρματα δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.. Το δέρμα είναι απίστευτα καθαρό και λαμπερό..

Ξηρό δέρμα

Δύσκολο δέρμα… Καθαρό μεν από σπυράκια και μαύρα στίγματα… αλλά όχι λαμπερό.. Κάποιες φορές και αφυδατωμένο..

Το ξηρό δέρμα θέλει ιδιαίτερη φροντίδα γιατί μπορεί να ‘’σπάσει’’ πολύ πιο εύκολα.. Θέλει πολύ νερό και πολύ καλή διατροφή.. Επίσης κάποια λαδάκια ειδικά για ξηρά δέρματα είναι ότι πρέπει..

Λιπαρό δέρμα

Αυτό κι να είναι δύσκολο δέρμα.. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα.. Τα λιπαρά δέρματα είναι και αυτά που συνήθως έχουν σπυράκια και βέβαια ιδρώνουν περισσότερο.. Η λιπαρότητα είναι εμφανής συνήθως στο μέτωπο, στη μύτη και το πιγούνι…

Μεικτό δέρμα

Η μεικτή επιδερμίδα έχει δυο κακά.. Λιπαρότητα και ξηρότητα παράλληλα… Περιστασιακά μπορεί και να βγάλει σπυράκια ή στίγματα…Σε αυτά τα δέρματα η ξηρότητα φαίνεται πολύ έντονα στο πιγούνι, που συνηθίζει να ‘’τραβάει’’ σε σχέση με τα υπόλοιπα μέρη του προσώπου..

Ευαίσθητο δέρμα

Το ευαίσθητο δέρμα είναι και το πιο δύσκολο.. Υπάρχει γενικά μεγάλη ταλαιπωρία.. Αυτά τα δέρματα κοκκινίζουν πολύ εύκολα και θέλει μεγάλη προσοχή σε διάφορα προϊόντα ομορφιάς, γιατί δημιουργούνται αλλεργίες..

Αυτά τα δέρματα καλό θα είναι να μην κάνουν συχνά απολέπιση…

Εσείς τι τύπο δέρματος έχετε;;;

( Cover Photo by Gabriel Silvério on Unsplash )

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *