Πόσες φορές την εβδομάδα να γυμνάζομαι;

Στην γυμναστική άραγε υπάρχει όριο; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει, για να παρηγορηθούμε και όλες εμείς που δεν τρελαινόμαστε και στην ιδέα;

Έρχομαι να σας πω λοιπόν πως ναι και στην γυμναστική πρέπει να υπάρχει ένα όριο.

Ακριβώς όπως θέλει ξεκούραση το μυαλό μας, θέλει και το σώμα μας. Αν ανήκουμε στην κατηγορία που πασχίζουμε να χάσουμε βάρος, και καθημερινά κουραζόμαστε απίστευτα κάνοντας γυμναστική, ήρθε η ώρα να σας πω πως δεν είναι αυτή η λύση.

Κάθε σώμα και κάθε οργανισμός χρειάζεται ξεκούραση. Πρέπει να δίνεις χρόνο στο σώμα σου να ξεκουράζεται, να κάνει τις καύσεις με νορμάλ ρυθμό και να ξεκουράζεις τις αρθρώσεις σου.

Η καθημερινή καταπόνηση, κουράζει το σώμα σου, τη μέση σου (ακόμα και αν τα κάνεις όλα σωστά) και με το χρόνο θα καταλάβεις πως με φυσιολογικό ρυθμό γυμναστικής, μπορείς να έχεις ένα τέλειο σώμα.

Το ιδανικό λοιπόν είναι να γυμνάζεις το σώμα σου 3 φορές την εβδομάδα. Αν τηρείς ένα τέτοιο πρόγραμμα σταθερά, θα έχεις ένα υπέροχο σώμα (εφόσον προσέχεις και τη διατροφή σου) και δεν θα κουράζεσαι σε βαθμό που δεν πρέπει και δεν χρειάζεται!

Κάνε τις ασκήσεις σου σωστά και ολοκληρωμένα, αγάπα το σώμα σου και δώσ’του τον χρόνο που χρειάζεται για να ξεκουραστεί!

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *