Αδεσποτάκια και χειμώνας… η φροντίδα δε σταματά

Τα αδέσποτα ζωάκια μας έχουν περισσότερη ανάγκη όταν το κρύο και οι βροχές αυξάνονται, καλό θα ήταν λοιπόν να γνωρίζουμε κάποιους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουμε να τα βοηθήσουμε ουσιαστικά  …

Το πρώτο πράγμα που οφείλουμε να κάνουμε όταν βρεθεί στο δρόμο μας ένα αδέσποτο ζωάκι είναι να αναζητήσουμε τον ιδιοκτήτη του ή να το μεταφέρουμε σε κάποιον κτηνίατρο, ώστε να γίνει έλεγχος για ύπαρξη μικροτσίπ και εύρεση των στοιχείων του κατόχου .

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ιδιοκτήτης, φροντίζουμε να τοποθετήσουμε σκεύη τροφής και νερού σε σημείο που θα διατηρείται καθαρό και δεν θα ενοχλεί κάποιον γείτονα.

Μια ακόμη καλή κίνηση είναι η κατασκευή ενός πρόχειρου και γρήγορου ξύλινου ή χάρτινου  κουτιού στο οποίο μπορούμε να τοποθετήσουμε στεγνά πανιά, ώστε να παρέχουμε ζέστη και άνεση στον μικρό μας φίλο.

Τις κρύες μέρες και νύχτες μην ξεχνάτε να χτυπάτε το καπό του αυτοκινήτου σας καθώς πολλές φορές οι γατούλες βρίσκουν στα αυτοκίνητα μας ένα ζεστό καταφύγιο.

Αν το φιλαράκι μας φαίνεται πολύ ταλαιπωρημένο μπορούμε να επικοινωνήσουμε με κάποιον κτηνίατρο ή κάποιο φιλοζωικό σωματείο για να μας βοηθήσει.

Τέλος, αν αγαπάτε πραγματικά τα ζώα και έχετε την δυνατότητα και την άνεση σκεφτείτε την εκδοχή της φιλοξενίας ή γιατί όχι και της υιοθεσίας….

Και μην ξεχνάτε πως τα ζώα πολλές φορές  μας  υπενθυμίζουν πως η αγάπη δεν έχει όρια….

 

Σταυρούλα Λουκά 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *