Πόσο «αλ ντέντε» τρώνε οι Ιταλοί τα μακαρόνια τους;

Δε θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου την ημέρα που πριν από κάποια χρόνια επισκέφθηκα την υπέροχη Ρώμη και δοκίμασα μια αυθεντική ιταλική καρμπονάρα… Όπως καταλαβαίνετε νόμιζα πως βρισκόμουν στον παράδεισο καθώς η γεύση ήταν θεϊκή!

Επίσης δε θα ξεχάσω ποτέ το «Δίκιο είχες τελικά» που είπα στον μπαμπά μου όταν επέστρεψα από το ταξίδι… και αυτό γιατί ο άνθρωπος χρόνια επέμενε, πως τα μακαρόνια η μητέρα μου τα παραβράζει (χαχαχα) … και δεν τα κάνει «αλ ντέντε»… αλλά ποιος να πάει κόντρα στην Ελληνίδα μάνα;

Αποφάσισα λοιπόν να το ψάξω λίγο παραπάνω και να μοιραστώ μαζί σας όσα μάθω!  Ο όρος «al dente» είναι ιταλικός και σημαίνει «στο δόντι»  χρησιμοποιείται κυρίως για να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μας. Τα ζυμαρικά πρέπει να βράζουν σε συγκεκριμένο χρόνο, ώστε να έχουν κατάλληλη υφή και γεύση! Στο κέντρο του ζυμαρικού πρέπει να υπάρχει ένα μικρό άσπρο κομμάτι, άβραστο άμυλο δηλαδή, που κολλάει στο δόντι. Ακολουθήστε πάντα τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο των ζυμαρικών για την ώρα βρασμού… βάλτε όλη σας την τέχνη και απολαύστε μια μακαρονάδα όπως θα την τρώγατε στην Ιταλία… αν βέβαια την προτιμάτε αλλιώς… κανένα πρόβλημα!

 

Σταυρούλα Λουκά 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *