Πόσο κοστίζει το «υπάρχει θετικό κρούσμα στην τάξη μου»;

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Ή από covid ή από πνευμονία.. διαλέξτε οι φτωχοί! Ο covid είναι στο πικ του και η έναρξη των μαθημάτων προβληματίζει τους ειδικούς.. Πόσο μπορεί η πανδημία να βγει εκτός ελέγχου μέσα στα σχολικά τμήματα;

Το κράτος έχει λάβει τα μέτρα του.. Όπως θα παρατηρήσετε στο παραπάνω αληθινό μήνυμα.. το οποίο έχει σταλθεί σε γονέα που το παιδί του πηγαίνει στο γυμνάσιο και βρέθηκε στην τάξη του θετικό κρούσμα covid.. για να λειτουργήσει το τμήμα ξανά.. θα πρέπει επί μια εβδομάδα οι υπόλοιποι μαθητές να κάνουν καθημερινά τεστ..

2 Rapid και 3 Self τα οποία μπορεί να γίνουν δωρεάν σε δομή υγείας ή επί πληρωμή σε φαρμακείο. Τουλάχιστον οι γονείς δεν έχουν κάποια άλλη ενημέρωση προς διευκόλυνσή τους.. Αυτά είναι τα μέτρα.. Αν υπάρχουν και περισσεύουν τα χρήματα.. τότε με ένα τριαντάρι ευρώ το παιδί ξαναπάει στην τάξη.. Αν δεν υπάρχουν.. ας ελπίσουμε να γλυτώσει την πνευμονία περιμένοντας καμιά ώρα στην ουρά της δομής για δωρεάν τεστ..

Υπάρχουν και χειρότερα.. αυτό λένε στα κανάλια.. Μας δείχνουν την Κίνα.. μας δείχνουν την Αυστραλία.. και γενικά όπου βρουν απάνθρωπες αποφάσεις και κυβερνήτες που κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους.. αμέσως το προβάλλουν για να μη διαμαρτυρηθεί ο Έλληνας..

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούν οι περισσότερες οικογένειες να σηκώσουν ένα ακόμα οικονομικό βάρος. Αυξήθηκαν πολύ τα βάρη της οικογένειας με τις αυξήσεις στην ενέργεια και στα αγαθά.. μειώθηκαν σε πολλές περιπτώσεις τα έσοδα από την εργασία λόγω πτώσεις στους τζίρους πολλών επιχειρήσεων.. και από την άλλη.. θα πρέπει να πληρώσουν 5 τεστ προκειμένου να μην ξεπαγιάζουν κάθε μέρα στις ουρές των δομών υγείας όπου γίνονται δωρεάν αυτά τα τεστ..

Τι θα έπρεπε να γίνει; Καταρχάς λιγότερα από 5 τεστ.. και επιπλέον ειδικό πλαφόν για τα συγκεκριμένα τεστ.. Είναι απλές οι λύσεις.. αρκεί αυτός που τις αποφασίζει να καταλαβαίνει.. να έχει συναίσθηση της πραγματικότητας που βιώνουν οι περισσότερες οικογένειες..

You May Also Like