Πρέπει να είσαι εγωιστής στη σχέση σου και σου εξηγούμε το γιατί

Οι ανθρώπινες σχέσεις, είτε είναι φιλικές είτε ερωτικές, είναι εξαιρετικά δύσκολες. Γιατί είμαστε δύσκολοι εμείς οι άνθρωποι και περιπλέκουμε τα πράγματα. Κι ενώ λένε πως σε μια σχέση δεν έχει χώρο ο εγωισμός, εμείς σου λέμε το αντίθετο.

Πρέπει να είσαι εγωιστής και θα σου εξηγήσουμε ευθύς αμέσως τους λόγους!

Ό, τι είναι να γίνει, θα γίνει

Είναι συμβουλή που έχεις ακούσει ουκ ολίγες φορές αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή. Ας πάρουμε για παράδειγμα μια σχέση από απόσταση. Προσπαθείτε και οι δύο υπερβολικά για να τη διατηρήσετε, μιλάτε σε όλα τα social media που υπάρχουν. Αλλά! Πάντα υπάρχει ένα αλλά…Ακόμη κι αν ο σύντροφός σου αποφασίσει τελικά πως η απόσταση δεν του “ταιριάζει”, αλλά εσύ δεν μπορείς να μετακομίσεις και να πας να τον βρεις γιατί έχεις ένα πλάνο στη ζωή σου, έχεις όνειρα. Όσο δύσκολο κι αν είναι, σκέψου θα ήθελες να είσαι με κάποιον που δεν κάνει μια θυσία για να είστε μαζί; Σκέψου το.

sxeseis

Το εσωτερικό σου είναι τα πάντα
Το να διακινδυνεύσεις μια σχέση είναι τρομακτικό αλλά δεν μπορείς να αφήσεις τη σχέση να είναι η προτεραιότητα στη ζωή σου. Μπορεί να έχεις βρει τον τέλειο άνθρωπο και αυτό είναι υπέροχο αλλά πρέπει να σκέφτεσαι πως η ισορροπία είναι το παν. Συνέχισε να έχεις τις φιλίες σου, να μιλάς με την οικογένειά σου και να φροντίζεις τον εαυτό σου. Να κάνεις πράγματα που σε γεμίζουν, να κάνεις πράγματα μόνο για σένα. Μην ξεχνάς να είσαι αληθινός με τον εαυτό σου, η ψυχική ηρεμία είναι το παν!

ginaika

Το “εγώ” και όχι το “εμείς”
Κι ενώ είναι τέλειο να λες “μας αρέσει να ξενυχτάμε”, “μας αρέσει να βλέπουμε ταινίες”. Εσένα όντως σου αρέσει; Ή στον σύντροφό σου αρέσει το θαλασσινό φαγητό όσο αρέσει και σε σένα; Εσύ αντέχεις να πηγαίνεις μαζί του στο γήπεδο ή σε μια συναυλία; Μπορείς να μη μοιράζεστε κοινά ενδιαφέροντα, τουλάχιστον όχι τόοοσα πολλά και αυτό είναι εντάξει! Μην ξεχνάς να επικοινωνείς με τον σύντροφό σου και να σκέφτεσαι ότι είναι ένα άτομο που μπορεί να έχει άλλα ενδιαφέροντα από σένα!

zeugos

Γνωρίζεις την αξία σου και τη γνωρίζει και ο σύντροφός σου
Ξέρει τι αξίζεις. Ξέρεις που είσαι λάθος, ξέρεις τι κάνεις καλά. Ξέρεις τις αδυναμίες σου αλλά και τα προτερήματά σου. Πρέπει να δεχτείς και να αγαπήσεις τον εαυτό σου για αυτό που είναι. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να αγαπήσεις και τον άλλον πραγματικά και θα τον κάνεις να σε αγαπήσει. Θέλεις έναν σύντροφο που να σε αποδέχεται γι΄αυτό που είσαι, να σε υποστηρίζει σε κάθε σου βήμα και να σε σέβεται. Μην ξεχνάς, λοιπόν, τι είσαι!

You May Also Like