Πριν αποφασίσεις να γυρίσεις στον πρώην κάνε πρώτα αυτές τις ερωτήσεις!

Σου λείπει ο πρώην σύντροφος σου ορισμένες φορές; Αναπολείς τις στιγμές που περάσατε μαζί και σκέφτεσαι μία πιθανή επανασύνδεση; Η αλήθεια είναι ότι το να επιστρέψεις σε μία πρώην σχέση δεν είναι εντελώς απαγορευτικό. Για την ακρίβεια, ανάλογα τους λόγους για τους οποίους τερματίστηκε μία σχέση, μία επανασύνδεση ίσως και να είναι καλή ιδέα. Σίγουρα, όμως, πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να θέσεις στο σύντροφό σου (και πρώτα στον εαυτό σου!) τα παρακάτω ερωτήματα!


Θέλουμε και οι δύο μία επανασύνδεση; Το πιο βασικό ερώτημα. Αν δεν υπάρχει επιθυμία και από τις δύο πλευρές δεν κάνουμε δουλίτσα!

Γιατί έληξε η σχέση μας εξαρχής; Μπορεί να έχεις τη δική σου οπτική επί του ζητήματος αυτού! Οφείλεις, όμως, να εξακριβώσεις τα αίτια του χωρισμού και από την άλλη πλευρά! Ακόμη και αν είχατε συζητήσει εκτενώς τους λόγους κατά τη διάρκεια του χωρισμού σας, είναι πιθανό να έχει αλλάξει ο τρόπος σκέψης τους. Μόνο με τη συζήτηση θα αποφύγετε τα λάθη του παρελθόντος!

Τι μας δίδαξε ο χρόνος που περάσαμε χωριστά; Ωριμάσατε σαν άνθρωποι; Η προσωπικότητα σας είναι η ίδια; Ποια είναι η άποψη που έχετε πλέον για τις σχέσεις; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που πρέπει να θέσετε ο ένας στον άλλον για να χτίσετε εκ νέου μία υγιή σχέση.

Τι θα κάναμε διαφορετικά; Αν ο χρόνος μπορούσε να γυρίσει πίσω, τι θα αλλάζατε στις συμπεριφορές σας και στον χειρισμό των καταστάσεων; Ένας τέτοιος διάλογος δεν έχει σκοπό να δείξετε με το δάχτυλο ο ένας τα αρνητικά του άλλου; Αντιθέτως, θα βοηθήσει να ενισχύσετε την μεταξύ σας κατανόηση και επικοινωνία!

Και για το τέλος… Υπάρχουν άλυτα θέματα στη σχέση μας; Θέματα καταχωνιασμένα στο συρτάρι; Θα μπορούσε να είναι θέματα όπως το αν παρατάτε τα παπούτσια σας μες στη μέση, ενώ ξέρετε ότι ενοχλεί τον άλλον. Ή και πιο σοβαρά θέματα, όπως το να κάνετε οικογένεια και παιδιά! Πρέπει να ξέρεις την οπτική του άλλου, τη γνώμη του για θέματα που θεωρείς σημαντικά! Επιπλέον, μην ξεχνάς ότι η συζήτηση είναι το παν σε μία τέτοια περίπτωση. Πριν κάνεις το βήμα της επανασύνδεσης θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι η σχέση δεν θα καταλήξει πάλι σε χωρισμό!

Eύη

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *