Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για το χειμώνα που έρχεται!

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Στρώσατε; Βάλατε πετρέλαιο; Καθαρίσατε το τζάκι; Κατεβάσατε τα χειμωνιάτικα;

Winter is coming…! Πλέον είναι αναπόφευκτο… Φθινοπωρινή πρεμιέρα παρακολουθήσαμε τις προηγούμενες μέρες με την πρώτη κακοκαιρία, τα πρωτοβρόχια θα έλεγα εγώ. Οι μέρες μικραίνουν, οι νύχτες μεγαλώνουν, η θερμοκρασία πέφτει, τα πρωινά έχει υγρασία και γενικά ο χειμώνας πλησιάζει!

Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, έχουμε σπεύσει να προετοιμαστούμε. Με τόσα που ακούμε και βλέπουμε για ακρίβεια, ενεργειακή κρίση, καλάθια του νοικοκυριού και άλλα φαντεζί, με το δίκιο μας προσπαθούμε να είμαστε όσο προνοητικοί γίνεται.

Για πείτε λοιπόν, προετοιμάζεστε για το χειμώνα;

Πώς σκοπεύετε να ζεστάνετε τα σπίτια σας φέτος;

Εμείς στρώνουμε χαλιά σταδιακά… Δωμάτιο – δωμάτιο. Χρειάζεται βλέπετε και γενική καθαριότητα πριν στρώσεις και ποιος προλαβαίνει;

Πάντως, το πιο συναρπαστικό χειμωνιάτικο αξεσουάρ σπιτιού που έχω, είναι το θερμαινόμενο υπόστρωμα! Το ανάβεις λίγο πριν ξαπλώσεις και σου ετοιμάζει ένα κρεβάτι – παράδεισο! Το συστήνω πραγματικά! Ίσως η πιο value for money αγορά αξεσουάρ που έχουμε κάνει για χειμώνα.

Ακόμη ένα πρακτικό προϊόν είναι τα ισοθερμικά ρούχα. Μπορούν να γίνουν σύμμαχος στις βόλτες μας το χειμώνα και στα χειμερινά σπορ. 

Εκτός από όλα τα προηγούμενα, φέτος το χειμώνα πρέπει να θωρακίσουμε όσο γίνεται και τους οργανισμούς μας απέναντι στις λοιμώξεις, τη γρίπη, τον covid και ό, τι άλλο συνδυαστικά μπορεί να μας ταλαιπωρήσει. Περιμένουμε μία δύσκολη περίοδο με πολλές ασθένειες του αναπνευστικού που οφείλονται σε ιούς. Φυσικά, οι ανησυχίες είναι εντονότερες για τα ευπαθή άτομα και όσους διατρέχουν κίνδυνο σοβαρής ασθένειας λόγω ηλικίας ή υποκείμενων νοσημάτων.

Φέτος, προβλέπεται ένα πρώιμο κύμα γρίπης ενώ η φυσική ανοσία του πληθυσμού είναι σε χαμηλά επίπεδα λόγω και της απομόνωσης των δύο τελευταίων ετών.

Μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις και την εμπειρία μας βέβαια και να υποδεχτούμε το φετινό χειμώνα κατάλληλα προετοιμασμένοι. Οι ευπαθείς να εμβολιαστούν εγκαίρως για τη γρίπη και οι υπόλοιποι να διατηρήσουμε τις γνωστές ρουτίνες που κληρονομήσαμε από το 2020 και την πανδημία: καθαρά χέρια, καθαρές μύτες, χρήση μάσκας σε χώρους με συνωστισμό, πλήρη και ισορροπημένη διατροφή, επαρκή ξεκούραση, παραμονή στο σπίτι όταν αρρωσταίνουμε και μια γενικότερη προσοχή, όχι σε βαθμό υστερίας, αλλά κατανόησης και σεβασμού των γύρω μας.

Καλό μας χειμώνα λοιπόν κι επίσημα! Μην είστε κακοδιάθετοι, μετράμε αντίστροφα για την πιο όμορφη περίοδο της χρονιάς!!!

You May Also Like