Πρώτη μέρα στο σχολείο με μάσκα; Τι να πούμε στα παιδιά!

Η σχολική χρονιά φέτος ξεκινά διαφορετικά και φέρνει δυσκολίες σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Τα παιδιά μπορεί να συγχυστούν πολύ εύκολα, αφού οι απόψεις δεν είναι σε όλους η ίδια. Υπάρχουν γονείς που πειθαρχούν και είναι υπέρ της μάσκας, αλλά και εκείνοι που εναντιώνονται.

Πρωτεύον όμως είναι να είναι τα παιδιά μας καλά, υγιή και σωματικά και ψυχικά.

Οι κανόνες θα ισχύσουν για την προστασία όλων και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να τους δείξουμε πως η κατάσταση αυτή είναι παροδική και δεν πρέπει να τα επηρεάσει.

Θα ήταν σημαντικό να μην τους αλλάξουμε μια σειρά που το σχολείο προσπαθεί να τους περάσει, αφού μπροστά μπαίνει η υγεία όλων.

Αν το παιδί πηγαίνει στην πρώτη δημοτικού, τότε καλό είναι να του εξηγήσετε πως είναι ένας τρόπος να προσέχει από αυτόν τον άγνωστο εχθρό που λέγεται κορωνοϊός. Προστατεύει με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο τον εαυτό του, αλλά και τους συγγενείς του που τόσο αγαπά.

Αν όλοι μαζί γίνουμε γροθιά και προστατευτούμε, τόσο γρηγορότερα θα διώξουμε τη μάσκα από πάνω μας.

Σίγουρα η χρήση της μάσκας δεν είναι κάτι εύκολο για τους μαθητές. Δεν τα βοηθά να απελευθερωθούν και να χαρούν το περιβάλλον του σχολείου.

Αν όμως τους δείξουμε πως αυτή τη στιγμή είναι κάτι φυσιολογικό, τότε σίγουρα θα αντιδράσουν πολύ καλύτερα, όσο και αν εκείνα καταλαβαίνουν πως είναι κάτι δύσκολο.

Πρώτη μέρα στο σχολείο με μάσκα! Ας ευχηθούμε σε όλα τα παιδιά καλή σχολική χρονιά και ας μην τα κάνουμε να πιστεύουν πως μια μάσκα θα σταθεί εμπόδια από το να παίξουν και να χαρούν τις ημέρες του σχολείου τους.

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *