Πρώτη στον Μαραθώνιο και νικήτρια στη ζωή!

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου πριν από δύο χρόνια είχε διαγνωστεί με μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς και σήμερα είναι η νικήτρια του Μαραθωνίου.. Η Βασιλική έκοψε πρώτη το νήμα με χρόνο 2.46.01.. που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ πρόκειται να την κατατάξει στις 20 κορυφαίες αθλήτριες στην ιστορία του θεσμού.

Κατάγεται από το Αγρίνιο και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη όπου και σπουδάζει στα ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ. Τρέχει με τα χρώματα του ΑΠΚ Νεάπολης. Είναι παντρεμένη με το γνωστό δρομέα Γιάννη Κρέκα και έχουν έναν γιό. Σε συνέντευξή της στο runningnews.gr τον Ιανουάριο είχε μιλήσει για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε μετά τη γέννηση του παιδιού της.

«Λίγο μετά την γέννηση του γιου μου διαγνώστηκα με μυελωειδές καρκίνο του θυρεοειδούς, ο οποίος είχε προχωρήσει και στους λεμφαδένες τις δεξιάς πλευράς του λαιμού. Σίγουρα το να ακούς μια τέτοια διάγνωση στο μυαλό σου έρχονται μόνο αρνητικές σκέψεις. Θα έλεγα ότι θέλει πολύ μεγάλη πίστη στο ότι θα τα καταφέρεις και πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να παλέψεις. Έτσι ήταν και για εμένα. Μπορεί στο πρώτο άκουσμα να μου κόπηκαν τα πόδια, αλλά μετά κοίταξα το παιδί μου και πεισματικά είπα στον εαυτό μου «θα τα καταφέρεις!».

Η νίκη της Βασιλικής Κωνσταντινοπούλου φέρνει μεν χαμόγελα συγκίνησης.. αλλά και υπενθυμίζει στους ιθύνοντες πως είναι απαράδεκτο σε ένα γεγονός.. που οφείλει να αναδεικνύει τα ιδανικά και τις αξίες του αθλητισμού.. να αποκλείονται κάποιοι από τους αθλητές με αναπηρία.

Όπως η Βασιλική.. για να φτάσει να τερματίζει έδωσε την δίκη της προσωπική μάχη.. έτσι έκαναν και αθλητές που σήμερα αποκλείστηκαν. Γιατί αποκλείστηκαν; Γιατί κάποιοι δεν τους θεωρούν ίσους.. Γιατί ίσως ο ρατσισμός.. κατοικεί όπως και άλλα κακά.. στο χώρο του αθλητισμού.. Άκου λόγοι ασφαλείας.. Μια ζωή στην ανασφάλεια ζουν αυτοί οι άνθρωποι.. και μια χαρά επιβίωσαν!

Η πολιτεία οφείλει την αποκατάσταση αυτής της αδικίας. Γιατί όλων τα όνειρα μετράνε. Όλων τα όνειρα μετράνε.. γιατί όλοι είμαστε ίσοι.

 

Φωτογραφίες: Δημόσιες από facebook

You May Also Like