Γιατί έχουμε το αίσθημα του ανικανοποίητου και πώς να το λύσουμε!

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Το αίσθημα του ανικανοποίητου είναι κάτι αρκετά κακό για όποιον το έχει, αλλά και για τους γύρω του που το ζουν μαζί του.

Το συναίσθημα πως τίποτα δεν σου είναι αρκετό, δυσκολεύει πολύ τις ανθρώπινες σχέσεις σου και εσένα τον ίδιο.

Το βασικό θέμα είναι να ξέρεις ποια είναι η βασική πηγή για αυτό σου το αίσθημα. Αν πράγματι δηλαδή υπάρχει κάτι το οποίο σε προβληματίζει και θέλεις να το επιλύσεις, τότε ίσως να ψάξεις πως θα ικανοποιήσεις αυτή σου την ανάγκη. Αν δεν σου αρέσει η δουλειά σου και δεν νιώθεις ικανοποίηση με τίποτα άλλο, γιατί σε έχει κατακλύσει η σκέψη, τότε μάλλον κάτι πρέπει να αλλάξεις.

Αν όμως βρεις την δουλειά που σου αρέσει και συνεχίζεις να έχεις το ίδιο αίσθημα, τότε μάλλον πρέπει να το δεις λίγο καλύτερα το θέμα.

Αν όλα γύρω σου πάνε καλά, αλλά εσύ συνεχίζεις να έχεις την ίδια αίσθηση, τότε προσπάθησε να δεις τι φταίει.

Πολλές γυναίκες έχουν το αίσθημα αυτό, γιατί βρίσκονται σε μια λάθος σχέση, ή γιατί δεν τους ικανοποιεί η ζωή που έχουν.

Αυτό απαιτεί σκέψη απαραίτητα, ώστε να ανακαλύψεις γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο, τι φταίει και πως το αλλάζεις.

Αν είσαι ένας άνθρωπος σκεπτικός, πρέπει να ανακαλύψεις τι σε οδηγεί εκεί, γιατί δεν θα είσαι απόλυτα ευτυχισμένη και θα βασανίζεσαι.

Όταν μπορείς να έχεις κοντά σου την ευτυχία, τότε την κυνηγάς. Και την κυνηγάς ψάχνοντας τι θα σε κάνει να νιώθεις έτσι. Απορρίπτεις ότι σε απομακρύνει από τη χαρά και σου δίνει λύπη και άγχος και ανακαλύπτεις τους δρόμους που θα σε οδηγήσουν στην απόλυτη χαρά.

Ένα κακό συναίσθημα μας χαλάει στιγμές από τη ζωή μας. Ας μην το επιτρέψουμε, για εμάς, αλλά και τους γύρω μας.

You May Also Like