Το “επεισοδιακό 2021” κληρώνει jackpot τον αριθμό 21657

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Καθώς περίμενα χθες την ανακοίνωση του αριθμού κρουσμάτων covid του τελευταίου 24ώρου, ενώ είχα ακούσει ότι αναμενόταν ρεκόρ πάνω από 12.000 ή και 15.000, σκεφτόμουν πόσοι γνωστοί μου νοσούν αυτή την περίοδο. Τελικά, το νούμερο ανακοινώθηκε και εξέπληξε τους πάντες, ακόμη και τους “ειδικούς” που έδιναν τις προβλέψεις τους δημοσίως στην τηλεόραση: 21.657! Άραγε πιάσαμε ταβάνι ή όχι;;;

Τα social media πήραν κυριολεκτικά φωτιά! Το twitter γέμισε memes, gifs και απόψεις όλων των ειδών και των κατηγοριών από την “θα πεθάνουμε όλοι!” μέχρι την “ήπια φαίνεται να είναι η νόσηση από τη μετάλλαξη Ο, φτάνουμε στο τέλος της πανδημίας”.

Κοινωνικό πείραμα: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που βλέπετε στη φωτογραφία;;; Εγώ είδα “μάσκες” αντί για “χαρτονομίσματα”. Είναι σοβαρή η κατάστασή μου;;;

Δεν ξέρω φυσικά τι ισχύει, αυτό που βλέπω είναι ότι το 2021, όπως επεισοδιακά (επιεικώς) μπήκε στις ζωές μας, με lockdown και κοινωνική αποστασιοποίηση, έτσι επεισοδιακά κύλησε (θα κάνω την ανασκόπησή μου την τελευταία μέρα του χρόνου) και τελικά το ίδιο επεισοδιακά θα μας αποχαιρετίσει. Και ξέρετε τη σημασία της λέξης “επεισοδιακός”: που κατά τη διάρκειά του έγιναν επεισόδια, συνήθως βίαια. Πιστεύω λοιπόν ότι αυτός ο επιθετικός προσδιορισμός ταιριάζει απόλυτα στο 2021.

Με διλήμματα κλείνουμε τη χρονιά λοιπόν φίλοι μου. Να πάμε στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν που μας έχουν καλέσει ή να μην πάμε; Να βγούμε το βράδυ έξω για ένα κρασί κι ένα μεζεδάκι ή να μην βγούμε; Να πάμε για καφέ ή να μην πάμε; Να συναντήσουμε συγγενείς και φίλους που έχουμε καιρό να δούμε ή όχι; Εσείς τι θα κάνετε;

Σήμερα, κλείνοντας το κείμενό μου θα ήθελα να σας κάνω να χαμογελάσετε λίγο. Αντιλαμβάνομαι πλήρως την κρισιμότητα της όλης κατάστασης και προβληματίζομαι πολύ, ωστόσο από τη φύση μου μάλλον “ψάχνω” πάντα κάποιες αισιόδοξες νότες… Άνοιξα λοιπόν το “ημερολόγιό μου” των τελευταίων ημερών του 2020 και μοιράζομαι μαζί σας μερικά αποσπάσματα:

28/12/2020 (ήμασταν σε lockdown με απαγόρευση κυκλοφορίας αποστολή μηνύματος το 13033 για έξοδο)

“…Τι θα κάνουμε σήμερα; Θα παραγγείλουμε από το Ουζερί Χαρά, θα πάμε βόλτα στο 2021 και στα Αστέρια, Α! τέλεια, δηλαδή ένα copy paste του χθες, του προχθές και του αύριο!”

29/12/2020

“…Ο μικρός ανακάλυψε τα Goody’s (ευτυχώς είναι σχεδόν 6 ετών): Πώς μπορείς να φας ένα παιδικό cheeseburger σε 10 δευτερόλεπτα! Έπειτα, για να χωνέψεις, ακούς για 956345η φορά το παραμύθι “ο θησαυρός στο μαξιλάρι”!

 

Πριν ξεστομίσετε τις ευχές για το νέο έτος θυμηθείτε τι ευχόμασταν κι ελπίζαμε πέρσι τέτοιον καιρό, και προετοιμαστείτε αναλόγως:

Ελπίζαμε να “μπει κανονικά το 2021” και να μην συνεχιστεί για 2η χρονιά το 2020. Που να ξέραμε ότι “κακή χρονιά ψόφο δεν έχει”!!!

You May Also Like