Ιταλικό Panettone για ακόμα πιο γλυκές γιορτές!

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Οι ιταλικές συνταγές μας αρέσουν και πολλά φαγητά τα έχουμε κάνει «δικά μας». Όμως πόσο ωραία είναι και τα ιταλικά γλυκά;

Τα Χριστούγεννα τα είχαμε συνδυάσει με μελομακάρονα και κουραμπιέδες, όμως τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυξητική τάση και στα πανετόνε.

Αυτό το υπέροχο ιταλικό γλυκάκι, είναι τέλειο για κέρασμα, είναι τέλειο ακόμα και για να συνοδεύσει τον καφέ μας.

Μπορείς εύκολα και γρήγορα να το φτιάξεις μόνη σου και να μοσχομυρίσει το σπίτι!

Τι θα χρειαστείς;

Υλικά:

600 γρ. ‏αλεύρι

100 γρ. ‏μαγιά φρέσκια

150 γρ. ‏βούτυρο

150 γρ. ‏ζάχαρη

400 γρ. ‏cranberries, ξανθές σταφίδες και/ή ξερά φρούτα της αρεσκείας σας

3 ‏αυγά

Λίγο ‏νερό

Εκτέλεση:

Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτετε τη μαγιά, το βούτυρο και τη ζάχαρη.

Ανακατεύετε και προσθέτετε τα φρούτα, 3 αυγά και το νερό. Ζυμώνετε για 5′-10′.

Σκεπάζετε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήνετε για 8 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.

Τοποθετείτε τη ζύμη σε μια κυλινδρική φόρμα και την αφήνετε για ακόμα 2 ώρες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220.

Ψήνετε για μια περίπου ώρα και ξεφορμάρετε αμέσως.

Κόβετε το κέικ σας αφού έχει κρυώσει εντελώς!

Έτοιμες!!!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *