«Μυστικά» για να εξαφανίσετε την ακμή

Τα σημάδια της ακμής μπορούν να έρθουν σε μικρή ηλικία, όμως μπορούν να ταλαιπωρήσουν μια γυναίκα σε μεγαλύτερη.

Πολλές φορές δημιουργούν το αίσθημα της ντροπής στις γυναίκες που έχουν σπυράκια και προσπαθούν να τα καλύψουν βάζοντας περισσότερο make up, κάτι που καταστρέφει το δέρμα και σε καμία περίπτωση δεν βοηθά.

Υπάρχουν όμως λύσεις που να βοηθούν το δέρμα και να διώχνουν την ερυθρότητα που έχει;

Σίγουρα υπάρχουν κρέμες ή ακόμα και κατάλληλη θεραπεία, στην περίπτωση που το πρόβλημα είναι μεγάλο. Ωστόσο, οι φυσικές μέθοδοι ενισχύουν την προσπάθεια αυτή, ή εξαφανίζουν την ακμή που δεν είναι σε μεγάλο βαθμό.

Βράσε χαμομήλι και πλύνε το πρόσωπό σου. Το χαμομήλι θα καταφέρει να ηρεμήσει την ερυθρότητα και δεν θα δείχνουν τόσο έντονα. Επίσης είναι ένα άριστο καθαριστικό, κάτι που θα καταφέρει να τα μειώσει σταδιακά.

Σταμάτα να τρως αλάτι. Οι ξηροί καρποί και όλες οι τροφές που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι απλώς απαγορεύονται.

Μην τρως σοκολάτες. Η σοκολάτα μπορεί να κάνει πολύ χειρότερη την κατάσταση. Δεν βοηθά καθόλου την ακμή, αντιθέτως ενισχύει την κοκκινίλα και την δημιουργία από νέα σπυράκια.

Άλλαζε πολύ συχνά μαξιλαροθήκη και χρησιμοποίησε δική σου πετσέτα καθαρή. Η καθαριότητα είναι το νο1 σε αυτήν την περίπτωση. Πρέπει να ακουμπά ένα εντελώς καθαρό αντικείμενο το πρόσωπό σου.

Μην ακουμπάς με τα χέρια σου το πρόσωπό σου. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Ακόμα και αν έχεις πλύνει τα χέρια σου δεν σημαίνει πως είναι εντελώς καθαρά και δεν θα δημιουργήσει ένα νέο σπυράκι.

Σε καμία περίπτωση μην βάζεις πολύ make up. Καταλαβαίνουμε πως σε κάνει να νιώθεις πιο άνετα, όμως πρέπει να αφήσεις το πρόσωπό σου να «αναπνέει».

Ακολούθησε κάποιες απλές λύσεις και θα δεις διαφορά. Αν η ακμή σου είναι μικρή, με αυτές τις συμβουλές σχεδόν θα εξαφανιστεί, σε άλλη περίπτωση σίγουρα θα μειωθεί.

Οι κακές συνήθειες και η κακή διατροφή επιβαρύνουν το δέρμα μας, πρέπει να αλλάξουμε τρόπο και όλα θα βελτιωθούν!

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *