Γράφει η Εύα Καλαβρή.
Αυτές οι φράουλες…! Κόκκινες, λαχταριστές, δροσερές και κάνουν την εμφάνισή τους στις λαϊκές και στα μανάβικα την πιο κρίσιμη περίοδο! Όταν έχουμε βαρεθεί λιγάκι τα χειμωνιάτικα φρούτα, μήλα, πορτοκάλια και αχλάδια, και ψάχνουμε κάτι άλλο για αλλαγή!
Ο μικρός μου τρελαίνεται για φράουλες. Ήδη από τον Φεβρουάριο μου ζητάει κι εγώ προσπαθώ να τον πείσω ότι είναι προτιμότερο και καλύτερο για την υγεία μας να περιμένουμε να έρθει η εποχή τους! Άσε που στην εποχή τους τα φρούτα είναι και περισσότερο γευστικά.
Κάπου είχα διαβάσει ότι καλύτερα να μην αγοράζουμε φράουλες πριν τις αρχές Απριλίου και σιωπηρά είχα θέσει αυτό το όριο. Ο Απρίλιος έφτασε, σίγουρα δεν είναι ακριβώς η εποχή της φράουλας, ωστόσο δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε άλλο!
Γι’ αυτό και σήμερα σας έχω το πιο υπέροχο φραουλένιο smoothie – λεμονάδα, να δοκιμάσετε και να πειραματιστείτε κι εσείς για φουλ απολαυστικό πρωϊνό ή σνακ.
Υλικά
5-6 μεγάλες φράουλες καθαρισμένες και κατεψυγμένες
1 μπανάνα κατεψυγμένη
γάλα αμυγδάλου (χωρίς ζάχαρη) – μία κούπα
φρέσκο χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
Βάζετε στο μπλέντερ σας όλα τα υλικά και ανακατεύετε 1-2 λεπτά. Μη διστάσετε να προσθέσετε γάλα αν θέλετε να το αραιώσετε.
Τα φρούτα δίνουν ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα και υφή στο smoothie όταν τα έχουμε από πριν φυλάξει στην κατάψυξη. Επίσης, δεν χρειάζεται πάγος στο smoothie μας καθώς θα γίνει πολύ δροσερό.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε γάλα σας αρέσει, σόγιας, καρύδας, αγελαδινό, πλήρες ή light. Χρησιμοποιώ το γάλα αμυγδάλου διότι προσπαθώ να κόψω το αγελαδινό. Η μπανάνα πρέπει να είναι αρκετά ώριμη διότι έτσι δίνει την τέλεια φυσική γλυκύτητα και υφή στο ρόφημα.
Φυσικά, μπορούμε να προσθέσουμε από τους αγαπημένους μας σπόρους, π.χ. chia μέχρι βότανα και λαχανικά, όπως μερικά φύλλα σπανάκι ή δυόσμο.
Η τέλεια ισορροπία γλυκιάς και ξινής γεύσης με 4 απλά υλικά, λοιπόν και να έχουμε όλοι μας μια υπέροχη Δευτέρα και μια ακόμη πιο υπέροχη εβδομάδα!