Σπιτικό limoncello για να μας δροσίσει!

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ έχω συνδυάσει το καλοκαίρι με το limoncello!

Είναι ένα από τα αγαπημένα μου ποτά και απολαμβάνω να πίνω σπιτικό!

Βρήκαμε μια «ζεστή» συνταγή, που δεν είναι για πολλά…ποτήρια, αλλά πραγματικά έχει υπέροχη γεύση!

Υλικά:

2 μπουκάλια
1 λίτρο τσίπουρο σπιτικό
10 βιολογικά λεμόνια
500 γραμμάρια ζάχαρη
500 γραμμάρια νερό

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα λεμόνια και με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα, το κίτρινο και όχι το άσπρο μέρος της.

Τοποθετούμε τις φλούδες σε βάζο γυάλινο, αποστειρωμένο, περιχύνουμε με το τσίπουρο και σφραγίζουμε. Αφήνουμε σε σκοτεινό και δροσερό σημείο για 10 μέρες.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 3-5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Περνάμε το αλκοόλ, που πλέον είναι κίτρινο, από τουλπάνι. Αφαιρούμε τις φλούδες. Προσθέτουμε στο αλκοόλ το σιρόπι και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 μπουκάλια.

Αφήνουμε να ωριμάσει για 10 μέρες. Σερβίρεται παγωμένο.

Είμαστε έτοιμες να το απολαύσουμε!

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *