Spring rolls: H ασιατική συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

Tα spring rolls είναι ένα αγαπημένο χορτοφαγικό γεύμα κατευθείαν από την καρδιά της Ασίας. Είναι πολύ δημοφιλές σε χώρες, όπως η Κίνα, η Ιαπωνία και το Βιετνάμ και καταλαβαίνουμε το γιατί. Είναι πεντανόστιμο, τραγανό, ελαφρύ ορεκτικό. Και κυρίως πανεύκολο!

Υλικά

1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 κρεμμύδι
4 καρότα
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
5-10 γρ. τζίντζερ
1 κ.σ. σησαμέλαιο
2-3 κ.σ. νερό
1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
10 φύλλα wonton
600 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα


Για το σερβίρισμα:
κόλιανδρο, φρέσκο
γλυκόξινη σάλτσα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Κόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τα καρότα σε πολύ λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε στο τηγάνι.
Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το τζίντζερ τριμμένο και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε για 10 λεπτά όλα τα λαχανικά για να μαλακώσουν. Δεν θέλουμε να λιώσουν.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το σησαμέλαιο. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τα υλικά.
Βάζουμε σε μία κούπα το νερό και το αλεύρι. Αφήνουμε στην άκρη.

Ανοίγουμε ένα φύλλο γουον-τον, βάζουμε 1-2 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο και τυλίγουμε. Απλώνουμε περιμετρικά με το μείγμα αλεύρι-νερό για να κολλήσουν τα spring rolls και να μην ανοίξουν. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα spring rolls.
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά να κάψει.
Τηγανίζουμε όλα τα spring rolls για 3-4 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά.
Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και γλυκόξινη σάλτσα.

 

(πηγή:akispetretzikis.com)

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *