Συμβουλές για να οργανώσετε τα παιχνίδια στο παιδικό δωμάτιο!

Γράφει η Σταυρούλα Λουκά.

Το παιδικό δωμάτιο πρέπει να είναι ένας ευχάριστος χώρος ιδανικός για παιχνίδι και χαρά! Όπως είναι φυσικό, τις περισσότερες φορές τα παιχνίδια είναι πάρα πολλά και δύσκολα μπορούν να οργανωθούν. Μικρά ή μεγαλύτερα παιδιά χρειάζονται ένα καλά οργανωμένο χώρο για τα αντικείμενά τους και τα παιχνίδια τους… και όσο ακατάστατο και αν αφήνουν το δωμάτιό τους, πρέπει να μάθουν και να το οργανώνουν με τη βοήθεια των γονιών τους βέβαια… σιγά σιγά…

Μεγάλα πλαστικά , ξύλινα ή ακόμη και χάρτινα κουτιά και καλάθια είναι σίγουρα μια ιδέα, που οι περισσότεροι επιλέγουν για να αποθηκεύουν παιχνίδια, παραμύθια και όλα όσα οι μικροί μας φίλοι αγαπούν!

Επίσης θα μπορούσαμε ακόμη να επιλέξουμε ράφια και αφού τα τοποθετήσουμε με ασφάλεια να οργανώσουμε εκεί τα λούτρινα κουκλάκια , αρκουδάκια και άλλα πιο ελαφριά παιχνίδια!

Τα είδη ζωγραφικής, όπως μαρκαδόρους, πινέλα και άλλες μπογιές καλό θα ήταν να τα τοποθετούμε σε μολυβοθήκες και ίσως σε σημείο, που τα παιδιά θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά για αυτήν τη δραστηριότητα! Μια υπέροχη ιδέα θα ήταν να υπάρχει τραπεζάκι ζωγραφικής!

Ελπίζω κάποια από αυτές τις ιδέες να σας φανεί πραγματικά χρήσιμη, αν και η ακαταστασία δε λέει τίποτα μπροστά στη διασκέδαση και την ευτυχία των παιδιών μας, καλό θα ήταν να μας βοηθάνε πάντα στην οργάνωση του δωματίου τους, ώστε να μάθουν να φροντίζουν και να διατηρούν τον χώρο τους όσο πιο όμορφο γίνεται!

 

(photos, pixabay.com )

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *