Συνταγή για εύκολη Βασιλόπιτα που θα λατρέψουν όλοι!

Αυτές τις ημέρες κάθε χρόνο ένα πράγμα περίμενα πώς και πώς! Να φτιάξει η γιαγιά την παραδοσιακή βασιλόπιτα κέικ με ζάχαρη άχνη.

Κάθε χρόνο παραμονή Πρωτοχρονιάς γύρω στο μεσημέρι την φτιάχναμε για να είναι φρέσκια και προς το απόγευμα ρίχναμε την ζάχαρη άχνη και γράφαμε από πάνω το «Καλή χρονιά».

Εκτός από αυτήν μου την ανάμνηση όμως έχω και την εκπληκτική συνταγή της γιαγιάς, η οποία αν και εύκολα είναι εξαιρετικά νόστιμη και ταιριάζει πολύ με τον πρωινό καφέ της Πρωτοχρονιάς!

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 βιτάμ

300 γρ. ζάχαρη

6 αυγά

1 κ.γ μπέικιν πάουντερ

½ φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

½ φλιτζ.τσαγιού χυμό πορτοκάλι (φρέσκο)

Εκτέλεση:
Κοσκινίζετε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι.

Στο μίξερ, χτυπάτε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και έπειτα προσθέτετε έναν-έναν τους κρόκους των αυγών μέσα στο μείγμα. Συνεχίζετε με τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα.

Συνεχίζετε να χτυπάτε και στη συνέχεια ρίχνετε όλο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ λίγο λίγο φροντίζοντας παράλληλα να χτυπάτε καλά.

Σε ένα μπολ, χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

Έπειτα, ενσωματώνετε προσεκτικά με μια σπάτουλα την μαρέγκα και την αμυγδαλόψιχα στο μείγμα.

Αδειάζετε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί, το οποίο έχετε πρώτα βουτυρώσει καλά.

Ψήνετε στους 180-200 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Όταν ροδίσει το κέικ, το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει κοσκινίζετε την ζάχαρη άχνη και την ρίχνετε πάνω από το κέικ!

Η βασιλόπιτα είναι έτοιμη με πολλή αγάπη για την καινούρια σας χρονιά!!

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *