Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Ποιο είναι το αγαπημένο σας γλυκό; Εμένα το τιραμισού. Το λατρεύω αυτό το γλυκό.
Βέβαια δεν είχα δοκιμάσει ποτέ να φτιάξω. Μέσα στο διάστημα των γιορτών όμως, εφάγα ένα σπιτικό κομμάτι που με έκανε να νομίζω ότι ήταν έτοιμο από ζαχαροπλάστη.
Πήρα τη συνταγή, που είναι εύκολη και τέλεια και έφτιαξα και εγώ, νιώθοντας πολύ περήφανη για τον εαυτό μου.
Σας τη δίνουμε και καλή απόλαυση!
Υλικά:
2 συσκευασίες μασκαρπόνε
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος
ένα σφηνάκι λικέρ μαστίχας ή σκόνη βανίλιας
Κακάο για το πασπάλισμα
μπισκότα σαβαγιάρ
2 δόσεις εσπρέσο
Εκτέλεση:
Σε ένα σκεύος ρίχνουμε την κρέμα τυρί μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος και το λικέρ μαστίχας ή τη βανίλια. Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε για 2 με 3 λεπτά μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν γιαούρτι.
Προσθέτουμε αν θέλουμε ένα κουταλάκι του γλυκού κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε ακόμη 2 λεπτά.
Σε ένα ταψάκι στρώνουμε μια κουταλιά κρέμας και έπειτα αφήνουμε στο ψυγείο το μείγμα για να ετοιμάσουμε τα μπισκότα μας.
Αφού έχουμε βάλει τις δόσεις του καφέ σε ένα βαθύ πιάτο βουτάμε τα σαβαγιάρ μέχρι να ρουφήξουν καφέ και στρώνουμε στο ταψί μας, πάνω από τη μικρή ποσότητα κρέμας, τόσα ώστε να καλύψουμε τον πάτο. Το μυστικό της επιτυχίας είναι να πασπαλίσουμε λίγο κακάο στα σαβαγιάρ πριν ρίξουμε την κρέμα μας.
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και προσθέτουμε μια στρώση μέχρι να καλυφθούν τα μπισκότα μας και πασπαλίζουμε την κρέμα με ακόμη λίγο κακάο.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα μπισκότα και προσθέτουμε ακόμη μια δόση κρέμα.
Το γλυκάκι μας είναι έτοιμο! Διατηρείται στο ψυγείο!