Τα βιβλία που θα σε «συντροφεύσουν» στις καλοκαιρινές διακοπές!

Είσαι διακοπές και θέλεις να περάσεις δημιουργικά την ώρα σου στην παραλία. Τι καλύτερο από την συντροφιά ενός ωραίου, αλλά ταυτόχρονα κατανοητού βιβλίου. Όμως δεν μπορείς να ψάχνεις τελευταία στιγμή, ενώ επίσης δεν θέλεις «τίτλους» της σειράς.

Εμείς είμαστε εδώ για να σου κάνουμε προτάσεις από βιβλία που διαβάσαμε σε παραλίες,  τα αγαπήσαμε και τα συνδέσαμε μ ε τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

1111

Ας ξεκινήσουμε με τον πρώτο τίτλο.

«Η βιογραφία μίας σκύλας»

Ένα βιβλίο γραμμένο από τον Αύγουστο Κορτώ με τίτλο «Η βιογραφία μιας σκύλας». Φυσικά και μιλά για έναν έρωτα που τη στιγμάτισε και μάλλον την «κατέστρεψε» ελαφρώς.  Ο λόγος του συγγραφέα σπαρταριστός και η ιστορία σε γυρίζει μια δεκαετία πίσω! Μην σας τρομάζει ο τίτλος, αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε!

«Έχετε μήνυμα στο κινητό σας»

Λατρεμένο βιβλίο, γραμμένο από την τρομερή Κατερίνα Μανανεδάκη και τον εύστοχο λόγο της. Ένας νόμιμος γάμος, μία παράνομη σχέση και ένας έρωτας απαγορευμένος που κρύβει πάθη. Οι πρωταγωνιστές ζουν μία ζωή καθημερινής τρέλας.  Σε βάζει μέσα στα γεγονότα και διαβάζεται χωρίς ανάσα!

22222

«Ζοή με όμικρον»

Ένα βιβλίο που κυρίως μιλά για την ξενοφοβία, με έναν πιο έμμεσο τρόπο. Ο έρωτας του βιβλίου έρχεται στο τέλος, αλλά δεν είναι σαν αυτούς που ξέρουμε και έχουμε μάθει. Το βιβλίο αυτό στρέφεται περισσότερο στην ζωή των ξένων στην χώρα μας, παρά στον έρωτα. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο, ξεκούραστο και σε πολλά του σημεία συγκινητικό. Συγγραφέας του βιβλίου είναι η Χριστίνα Χρυσανθοπούλου.

«Λειψή αριθμητική»

Ένα βιβλίο του Ηλία Παπαμόσχου που αποτελείται από μικρές ιστορίες. Πράγμα που είναι πολύ ξεκούραστο και κατανοητό, ιδιαιτέρως για την παραλία. Έχει αποσπάσματα συγκινητικά που θα σε καθηλώσουν στην… πετσέτα σου.

open book at the beach

«Το στίγμα της εποχής μας»

Οι συγγραφείς πολλοί. Βιβλίο διηγημάτων διαφόρων συγγραφέων και χωρίς φυσικά συνέχεια η μία με την άλλη. Το θετικό είναι πως αν δεν σου αρέσει η μία, πας στην άλλη!

«Η κυρία Νταλογουέι»

Σε αυτό το μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γουλφ παρασύρεσαι ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν και εισχωρείς βαθιά στην γυναικεία ψυχή. Είναι μία ιστορία που δείχνει ξεκάθαρα τις γυναικείες ανάγκες και τα γυναικεία πάθη, με έναν πολύ ξεκάθαρο τρόπο.

Να μην ξεχνάς πως το βιβλίο είναι πάντα ο καλύτερος σου φίλος και μπορεί να σε συντροφεύσει με έναν μοναδικό τρόπο! Βάλτο στις καλοκαιρινές σου διακοπές και θα δεις ότι δεν θα το αποχωρίζεσαι!

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *