Η αφόρητη ζέστη επηρεάζει την ψυχολογία μας! Δες πώς!

Κι, όμως, η αφόρητη ζέστη επηρεάζει την ψυχολογία μας ακόμη κι αν εσύ δεν το αντιλαμβάνεσαι άμεσα. Πώς, όμως, συμβαίνει αυτό και τι ακριβώς γίνεται στον οργανισμό μας;

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “European Journal of Social Psychology”, έδειξε πως όταν κάνει ζέστη, μερικά άτομα γίνονται πιο «κακά» δηλαδή, δεν προσφέρουν εύκολα τη βοήθειά τους σε κάποιον που την έχει ανάγκη.  Παράλληλα, προκαλεί νεύρα, θυμό και μια εχθρική στάση.

Εκτός, όμως,από τη συμπεριφορά μας απέναντι στον άλλον, η ζέστη επηρεάζει γενικά την ψυχολογία μας καθώς νιώθουν πιο πεσμένοι, σαν να έχουμε πέσει σε λήθαργο.

zesti

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως ένα ζεστό περιβάλλον αυξάνει την κόπωση, εξατμίζει τη θετική μας διάθεση, μας κάνει γκρινιάρηδες και «κακούς» στο να προσφέρουμε βοήθεια.

Όπως ανέφερε επικεφαλής της έρευνας «αν και δεν μπορεί κανείς να ελέγξει ή να αλλάξει τον καιρό, είναι εφικτό να ελέγξει το περιβάλλον σε εσωτερικούς χώρους στους οποίους εργάζεται ή βρίσκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στην ημέρα».

Η ίδια πρόσθεσε πως αν οι διευθυντές επιθυμούν να ενισχύσουν την κοινωνική και επαγγελματική συμπεριφορά των υπαλλήλων τους, θα πρέπει να ελαχιστοποιήσουν το άγχος, που σχετίζεται με την εργασία και να δημιουργήσουν άνετα εργασιακά περιβάλλοντα, για να έχουν οι εργαζόμενοι θετική διάθεση.

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *