Τα δύσκολα μαθήματα της ζωής!

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Η επανάσταση δεν είναι ένα φρούτο που θα πέσει όταν είναι ώριμο. Πρέπει να κουνήσουμε το δέντρο για να το κάνουμε να πέσει. Αυτό το έχει πει ο Τσε Γκεβάρα.. αλλά το λέει επίσης και η μέχρι τώρα έλλειψη της επανάστασης από τη ζωή μας. Μας απασχολούν άλλα θέματα εμάς.. αυτά που κατακλύζουν τις τηλεοπτικές εκπομπές.. που δεν είναι άλλα από τους βιασμούς ανηλίκων. Έχει πέσει πολύ ανωμαλία τελευταία στη ζωή μας.. και η διαχείριση αυτού του σοβαρού θέματος.. είναι παγίως.. για γέλια και για κλάματα!

Άρα.. με τόσα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας.. γιατί να επαναστατήσουμε; Μια χαρά σανό τρώμε.. χορτασμένοι γαρ είμαστε. Γιατί να επαναστατήσουμε; Για να ζήσουμε με το κεφάλι ψηλά; Το πιο ωραίο μάθημα.. και μπράβο στους γονείς αυτών των δυο παιδιών (1η φωτο) που τα πήραν από το μάθημα και τους δίδαξαν ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα. Αυτοί για εμένα είναι ΑΡΙΣΤΟΙ γονείς.. και ξέρω ότι η άποψη αυτή θα προκαλέσει πολλές αντιρρήσεις..

Δεν είναι ευχάριστο να επαναστατείς.. να τρέχεις με τα πλακάτ στους δρόμους και στις πλατείες.. Να τρως τα καπνογόνα και μπορεί και καμιά αδέσποτη από γκλοπ..

Δεν είναι ευχάριστο ούτε το να μποϊκοτάρεις το μουντιάλ στο Κατάρ και να χάσεις το υπερθέαμα αυτό.. Ωστόσο.. εκεί στο Κατάρ.. έχασαν τη ζωή τους 6.500 μετανάστες εργάτες.. που δούλεψαν γι αυτό το υπερθέαμα.. και που (αν ανατρέξετε σε παλιότερο άρθρο μου θα το δείτε αναλυτικά) πέθαναν υπό σχεδόν πάντα αδιευκρίνιστες συνθήκες.. Μπράβο στους υγιείς φιλάθλους της ΑΕΚ που το ανήρτησαν στις κερκίδες της OPAP ARENA.

Είπαμε.. είναι δύσκολα όλα αυτά. Αλλά ξέρετε τι είναι το πιο δύσκολο; Να πληρώσουμε τη ΔΕΗ φέτος.. να έχουμε και για φαγητό.. να βάλουμε και καύσιμα στο αυτοκίνητο.. Αυτό είναι όντως πολύ δύσκολο.. αλλά – δυστυχώς – κανένας δεν θα μας καταλάβει..

 

Φωτογραφίες: Dimitris Cosmidis, ViGreece, aek365, topontiki.gr, rosa.gr, Γιάννης Παναγόπουλος (EUROKINISSI)

You May Also Like