Η Θεατρική Ομάδα “Δημοσθένης Λιάπης”, αποδεικνύει ότι η αγάπη (και το γέλιο) είναι η καλύτερη ψυχολογική υποστήριξη!

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Κυριακή απόγευμα, λίγο πριν τη γνωστή κατάθλιψη που σε πιάνει προκαταβολικά για τη Δευτέρα που θα έρθει. Έχεις ρίξει την ιδέα στις φίλες σου να πάτε θέατρο. Εδώ κοντά… Να μην τραβιόμαστε Αθήνα τώρα, είχε και κακοκαιρία (υποτίθεται).

-Που, σε ρωτάνε, τι θα δούμε;

-Οινόφυτα, τους απαντάς, είναι μια καταπληκτική θεατρική ομάδα, έχουν δημιουργήσει έναν ολοκαίνουριο cozy χώρο και παίζουν κωμωδία.

Επιφυλακτικές…

-Οινόφυτα; Ομάδα; Κωμωδία;

-Ναι, τους απαντάς, εγγυώμαι ότι θα περάσουμε τέλεια γιατί ξέρω πως ό, τι παρουσιάζει αυτή η ομάδα το κάνει με μεράκι, αγάπη κι επαγγελματισμό. Όποια παράσταση κι αν είδα, δική τους, στο παρελθόν, μου άρεσε πάρα πολύ και τις θυμάμαι όλες μία προς μία.

-Άντε πάμε λοιπόν, αφού είσαι τόσο σίγουρη.

Η συνέχεια ήταν προδιαγεγραμμένη αγαπητοί φίλοι του blog. Σ’ ένα όμορφο, ζεστό, φιλόξενο και ολοκαίνουριο θέατρο, σε υποδέχονται με πηγαίο χαμόγελο, σε κερνάνε κρασάκι στο φουαγιέ, κάνεις γνωριμίες, συζητάς, παρατηρείς τη διακόσμηση, τις αφίσες από προηγούμενες παραστάσεις, τα προγράμματα, την έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενείται στο διάδρομο, μέχρι να χτυπήσει το τρίτο κουδούνι.

Και κάπως έτσι, από ένα πολύ άνετο κάθισμα στη θεατρική σκηνή Οινοφύτων, παρέα με τις αγαπημένες σου φίλες, πέρασες μια αξέχαστη βραδιά γέλιου, ξέχασες τα προβλήματά σου και ότι αύριο είναι Δευτέρα, ταυτίστηκες με τους ήρωες, τους θαύμασες για την αξιέπαινη δουλειά, εκτονώθηκες και…. θεραπεύτηκες! Γιατί αυτό κάνει η τέχνη! Ψυχαγωγεί, διδάσκει, διεγείρει τη φαντασία, απομακρύνει το στρες και θεραπεύει!

Με τη θεατρική ομάδα Οινοφύτων “Δημοσθένης Λιάπης”, στη σκηνή

Σας προτείνω λοιπόν να πάτε και αναμένω τα σχόλιά σας!

Και έπειτα από τη δική μου εμπειρία, λίγα λόγια για την παράσταση και τους συντελεστές, από τη σελίδα τους στο Facebook:

Toc είναι η γαλλική συντομογραφία του Τrouble Obsessionnel Compulsif και στα ελληνικά σημαίνει «Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή»-ψυχαναγκαστικά προβλήματα συμπεριφοράς. Το «Toc Toc» είναι μία ευφυέστατη παράσταση, όπου στο χώρο υποδοχής του ιατρείου ενός διάσημου ψυχολόγου συναντιούνται έξι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν ραντεβού την ίδια ώρα με τον γιατρό. Η πτήση του γιατρού καθυστερεί, η βοηθός του ενημερώνει συνεχώς τους ασθενείς ότι ο γιατρός κοντεύει να φτάσει, αλλά δεν φτάνει ποτέ!!!… Και οι έξι χαρακτήρες όσο περιμένουν, γνωρίζονται μεταξύ τους, συζητούν και τέλος, προσπαθούν να συμπαρασταθούν και να βοηθήσουν ο ένας το πρόβλημα του άλλου. Τα αποτελέσματα αυτού του αυτοσχέδιου group therapy είναι άκρως απρόσμενα, ανατρεπτικά, ξεκαρδιστικά και συγκινητικά!

Η επιτυχημένη ψυχοθεραπευτική κωμωδία ανέβηκε πρώτη φορά το 2013 στο θέατρο Ήβη και παιζόταν για 9 σεζόν!!! Αποδομώντας τις ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές, …ψυχαγωγεί…συγκινεί και χαρίζει άφθονο γέλιο…σε “ψυχοθεραπευόμενους” και “ψυχοθεραπευτές“ …μέσα από τον μόνο δρόμο που μας «έμεινε» τον δρόμο της αγάπης!!! Αγάπη ρεεεεεεεε…Μόνο αγάπη ρεεεεεεεε!!!! Αγάπη και γέλιο! Γιατί το γέλιο και η αγάπη, είναι – με συνταγή γιατρού – η καλύτερη ψυχολογική υποστήριξη! Κι ίσως έτσι καταλάβουμε πως εκείνο που κάνουν κάποιοι λιγοστοί άνθρωποι μια ζωή, δηλαδή να σκέφτονται και τους άλλους εκτός από τον εαυτό τους, ίσως και να είναι η λύση στα προβλήματά μας!

“TOC TOC” του Laurent Baffie.

Από τη Θεατρική Ομάδα Οινοφύτων “Δημοσθένης Λιάπης”

Απόδοση – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Θεοδώρου.

Παίζουν:

Ευάγγελος Λιάπης

Ιωάννης Φούκης

Κωνσταντία Φούκη

Χριστίνα Ράλλη

Ράνια Λαγομάτη

Κωνσταντίνα Βοργιά

Δημήτρης Θεοδώρου.

Φωτισμοί: Γιώργος Γανώσης

Φωτογραφίες: Γωγώ Θανασάκη.

Έναρξη παραστάσεων: Παρασκευή 04 Νοεμβρίου 2022.

Παραστάσεις κάθε Σάββατο & Κυριακή – ώρα 20:00 μ.μ. στη Θεατρική Σκηνή Οινοφύτων, Μέγαρο Δημοσθένη Λιάπη – Κέντρο Πολιτισμού

You May Also Like