Τα κατοικίδια βοηθούν τα παιδιά να περάσουν την πανδημία πιο ευχάριστα!

Τα κατοικίδια δεν είναι απλά φίλοι μας ή συντροφιά μας… αλλά μέλη της οικογένειάς μας… Σε μια περίοδο εγκλεισμού λοιπόν, όπως αυτή που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, μας κρατάνε την καλύτερη παρέα και αποδεικνύονται τόσο απαραίτητα για τις ζωές μας. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά βρίσκουν στα κατοικίδια ζωάκια τους την ελπίδα και το φως, που έχουν στερηθεί, αφού τα σχολεία τους και η επαφή με τους φίλους τους είναι απόλυτα περιορισμένες, λόγω της πανδημίας!

Σκυλάκια, γατάκια, κουνελάκια, χαμστεράκια και όλα τα είδη των κατοικίδιων πλημμυρίζουν αγάπη τις παιδικές ψυχές…

Όταν λοιπόν ένα παιδί ζει με ένα κατοικίδιο στο σπίτι, αναλαμβάνει τη φροντίδα και την περιποίησή του, αναλαμβάνει να το ταΐζει και να διατηρεί το χώρο του καθαρό, γεγονός, που το κάνει να νιώθει χρήσιμο και υπεύθυνο.

Πολλές φορές, όταν πρόκειται για σκυλάκι τα παιδιά, από μια ηλικία και μετά, μπορούν επίσης να αναλάβουν και την βόλτα του, κάτι που θα τα κάνει να χαλαρώσουν και να αποσυμπιεστούν από τις δύσκολες συνθήκες, που σίγουρα τα έχουν επηρεάσει.

Το παιχνίδι με τα λατρεμένα ζωάκια είναι κάτι το μαγικό και η αληθινή , ανιδιοτελής αγάπη, που τους χαρίζουν απλόχερα, τα κάνουν τόσο συμπαθή και πολύτιμα!!!

Αξίζει να σημειωθεί, πως η υιοθεσία κάποιου αδέσποτου ζώου, ιδιαιτέρως κατά αυτήν την περίοδο, όχι μόνο θα ωφελήσει ένα ζώο αλλά θα διδάξει  και στα παιδιά μας, πως η αγάπη δεν αγοράζεται αλλά… προσφέρεται από καρδιά σε καρδιά…

 

Σταυρούλα Λουκά 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *