Τα λάθη που όλες κάνουμε όταν βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας!

Γίνεται να χτενίζεις με λάθος τρόπο τα μαλλιά σου;;; Ναι, γίνεται. Ας ξεχάσουμε τους παλιούς μύθους που ήθελαν να χτενίζεις τα μαλλιά 100 φορές πριν κοιμηθείς για να είναι μαλακά και υγιή. Αν χτενίζεις υπερβολικά πολύ τα μαλλιά σου τότε ερεθίζεις το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά γίνονται πιο εύθραυστα που σπάνε και πέφτουν. Και σίγουρα αυτό δεν το θέλεις.

Φρόντισε, λοιπόν, να χτενίζεις τα μαλλιά σου μόνο μερικές φορές την ημέρα (περίπου δύο) και όχι περισσότερες!

Και πώς μπορείς να χτενίσεις τα μαλλιά σου σωστά ειδικά όταν έχεις κόμπους; Είναι απλό! Αρχικά, να θυμάσαι πως πρέπει να κάνεις απαλές κινήσεις. Αν τα μαλλιά σου είναι μακριά, τότε κράτησέ τα με το χέρι και χτένισε πρώτα τις άκρες. Είτε χρησιμοποιείς χτένα είτε βούρτσα ξεκίνα από το κάτω μέρος και στη συνέχεια, χωρίζοντάς τα σε τμήματα προχώρα προς τα πάνω, προς το τριχωτό της κεφαλής.

Αν έχεις σγουρά μαλλιά, οι χτένες με χοντρά δόντια είναι καλύτερες και οι περισσότερες γυναίκες το γνωρίζουν ήδη. Επίσης, είναι καλύτερο να χτενίσεις τα μαλλιά σου πριν μπεις στο μπάνιο να λουστείς.

Όποιος κι αν είναι ο τύπος των μαλλιών σου, φρόντισε πρώτα να τα βουρτσίζεις και στη συνέχεια να βάζεις μαλακτική, περνώντας τα μαλλιά με τα χέρια. Θέλεις να ελαχιστοποιήσεις το βούρτσισμα όταν τα μαλλιά σου είναι βρεγμένα γιατί τότε υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να σπάσει η τρίχα.

Πολύ περισσότερο, υπάρχουν άνθρωποι που επειδή μαδάνε και χάνουν αρκετά μαλλιά, σταματούν να τα βουρτσίζουν, το οποίο είναι λάθος. Αν θα τα χάσεις, θα τα χάσεις. Το βούρτσισμα σε βοηθά να απαλλαχτείς από όλες αυτές τις τρίχες που ούτως ή άλλως θα πέσουν στο πάτωμα ή θα μείνουν στο χέρι σου!

Τέλος, αν βουρτσίσεις τα μαλλιά σου ανάποδα, τότε αυτό θα τα βοηθήσει να έχουν περισσότερο όγκο, αν είναι αυτό που θέλεις!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *