Αυτές οι κόκκινες χιονόμπαλες είναι το γλυκό των γιορτών!

Οι γιορτές είναι προ των πυλών κι εμείς ήδη έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε στο mood. Κι εκτός απ’ τα τραγούδια, τον στολισμό και όλα τα συναφή… σκεφτόμαστε και τα γλυκά!

Γιατί τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά είναι τα αγαπημένα μας. Φέτος, λοιπόν, θα δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό και θα φτιάξουμε κόκκινες χιονόμπαλες. Κάτι σαν… χρωματιστούς κουραμπιέδες!

Είσαι έτοιμος να μπει στην κουζίνα και να δημιουργήσεις; Ακολούθησε τη συνταγή απ’ την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Υλικά

  • 180 γραμ. βούτυρο
  • 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γλ υγρή βανίλια
  • 1 κ.γλ κακάο
  • 1/2 κ.γλ κανέλα
  • 1/4 κ.γλ αλάτι
  • 1½ κούπα αλεύρι
  • 1/4 φλ. αμύγδαλα τριμμένα
  • 1/4 φλ. κράνμπερι
  • 2 κ.γλ λευκό ξύδι
  • 1/2 κ.γλ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 κ.γλ μπέικιν
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για τους κόκκινους κουραμπιέδες, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη για 5 λεπτά να ασπρίσει. Προσθέτουμε στο βούτυρο το αυγό την βανίλια και το αλάτι. Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το κακάο.

Προσθέτουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στο ξύδι και ανακατεύουμε να διαλυθεί, πολύ καλά. Προσθέτουμε το χρώμα στο μείγμα, εναλλάξ με το αλεύρι. Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα με τα κράμπερι αφού τα αλευρώσουμε. Μόλις σχηματιστεί η ζύμη μας πλάθουμε τα μπαλάκια μας και τα ακουμπάμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο. Αφού ψηθούν, αφήνουμε 5 λεπτά στη λαμαρίνα και μετά τα μεταφέρουμε.

Μόλις κρυώσουν λίγο τα αχνίζουμε σε σακουλάκι με άχνη.

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *