Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Το πορτοκάλι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα και είναι πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, κυρίως βιταμίνη C.
Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει, όμως είναι σημαντικό να τρώμε έστω λίγο ή να πίνουμε χυμούς!

Αυτή η βιταμίνη είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την απορρόφηση του σιδήρου και την υγεία του δέρματος. Εκτός από τη βιταμίνη C, το πορτοκάλι περιέχει επίσης:
Βιταμίνη A: Που συμβάλλει στην υγεία των ματιών και στην ανανέωση του δέρματος.
Βιταμίνη B1: Η βιταμίνη αυτή παίζει ρόλο στον μεταβολισμό της ενέργειας και στη λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Φολικό οξύ: Βοηθά στη δημιουργία νέων κυττάρων και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις έγκυες γυναίκες.

Ανόργανες ουσίες όπως το κάλιο και το ασβέστιο, που είναι σημαντικά για την καλή λειτουργία της καρδιάς και των οστών.
Εκτός από τις βιταμίνες, το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, που βοηθούν στην πεπτική υγεία και τη ρύθμιση της χοληστερίνης.
Μπορείς να το φτιάχνεις σε φρουτοσαλάτα ή ακόμα καλύτερα να το προσθέτεις στη σαλάτα σου, μαζί και με ξηρούς καρπούς.