Το ξέρατε και εσείς ότι υπάρχουν ακόμα και στο φαγητό trends; Ναι και όμως καλά διαβάζετε, αφού σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ένωση Εστιατορίων κάθε χρόνο υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα trends φαγητού, τα οποία ακολουθούν πιστά σεφ από διάφορα εστιατόρια ανα τον κόσμο.
Έτσι λοιπόν και φέτος, η Ένωση συνέλεξε στοιχεία από 700 επαγγελματίες σεφ και δημιούργησε μία λίστα με τα trends που θα δούμε για το 2018 στο φαγητό..
Τέλος στο ribeye, T-bone και το φιλέτο
Αντί για τα καθιερωμένα πιάτα η κουζίνα για το 2018 καλωσορίζει το χτένι σπάλας και το γαστροκνήμιο μυ που βρίσκεται πάνω από το κότσι. Τώρα τι κρέατα είναι αυτά θα σας γελάσω, αλλά για να το λέει η Ένωση κάτι θα ξέρει..
Goodbye κέτσαπ, μουστάρδα και μαγιονέζα
Οι αγαπημένες μας σάλτσες μας αποχαιρετούν και η νέα χρονιά καλωσορίζει τις σπιτικές σάλτσες.
Ναι στο street food
Δε μιλάμε για Goody’s, Mac Donalds κτλ αλλά για πίτες ή τορτίγιες ολικής άλεσης, γαρίδες τεμπούρα και ντάμπλινγκς με λαχανικά. Τώρα που θα βρούμε τέτοια στην Ελλάδα, ένας Θεός ξέρει..
Η επιστροφή της ethnic κουζίνας
Τέλος οι βάφλες και οι ομελέτες. Επιστρέφει η ethnic κουζίνα με τις τηγανήτες από γάλα καρύδας.
Υγιεινά πιάτα για τα παιδιά
Τα παιδιά μπαίνουν στο επίκεντρο της μαγειρικής το 2018 και τα εστιατόρια ετοιμάζουν πιάτα για παιδιά μόνο
Ναι στα ζυμαρικά από λαχανικά
Και αν δεν έχετε φάει ρύζι από κουνουπίδι ή ζυμαρικά από κολοκύθι ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσετε…
Μυρωδικά που γίνονται δημοφιλή!
Λουίζα, μελισσόχορτο και μυρωδικά από την ανατολή θα έχουν την τιμητική τους τη φετινή χρονιά.. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε τον κόλιαντρο και το βασιλικό. Ακόμα, στα trend θα κυριαρχήσουν και τα ethnic μπαχάρια όπως η χαρίσα, το κάρι, το πέρι πέρι, το ras el hanout και το shichimi.
Πίκλες από σπίτι!
Τέλος στις έτοιμες πίκλες! Πιάσε ξύδι και φτιάξε τις πιο νόστιμες σπιτικές πίκλες από λαχανικά.. Προσωπικά τις απεχθάνομαι αλλά είπαμε είναι trend.
Τα Ταϊλανδέζικα ρολά παγωτού
Θυμίζουν τα κινέζικα τηγανητά παγωτά και ήρθαν για να μείνουν.
Ντόνατς με περίεργες γεμίσεις
όπως λικέρ ή κρέμα earl grey θα γίνουν must της νέας χρονιάς.
Γκουρμέ πιάτα για παιδιά
όπως μακαρόνια με τυρί και αστακό ή τηγανητές τρούφες!
Παντου έθνικ καρυκεύματα
Καρυκεύματα με ονόματα όπως sriracha, sambal, chimmichuri, gochujang και zhug κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στη μαγειρική για το 2018.