Τα σκληρά lockdown δίπλα μας!

Τα πράγματα δυσκολεύουν λίγο και τα σκληρά lockdown αρχίζουν και κάνουν την εμφάνιση τους.

Εμείς είμαστε ήδη αρκετό καιρό κλεισμένοι και πολλοί είναι εκείνοι που δυσκολεύονται πάρα πολύ με την όλη κατάσταση.

Πώς θα νιώσουμε καλύτερα;

Σίγουρα όταν βλέπεις πως τα μέτρα δεν θα αρθούν άμεσα, υπάρχει μια θλίψη που παραμένουμε σταθεροί σε αυτήν την κατάσταση.

Όμως η υγεία μας και η υγεία των δικών μας ατόμων είναι εξαιρετικά σημαντική και ανεκτίμητη.

Και έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε.

Μόλις χθες η γειτονική μας Βοιωτία μπήκε σε σκληρό lockdown, λόγω αυξημένων κρουσμάτων.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει όμως να απογοητευόμαστε και να αγχωνόμαστε, αλλά να μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και να προσέχουμε ακόμα περισσότερο.

Πώς θα μειώσουμε τις πιθανότητες;

Μεγάλη εστία είναι τα προϊόντα που βάζουμε σπίτι μας. Οι ειδικοί λένε πως πρέπει να απολυμαίνουμε όλα τα πράγματα που φέρνουμε σπίτι μας.

Το ξύδι είναι το καλύτερο φυσικό απολυμαντικό. Σκοτώνει κάθε ίχνος μικροβίου και ιού. Ακόμα και αν δεν έχεις καθαριστικά ισχυρά, προσπάθησε έστω με ξύδι να απολυμάνεις!

Προστατεύουμε τα χέρια μας και το στόμα μας. Δεν αρκεί να φοράμε μάσκα, πρέπει να προσέχουμε την καθαριότητα των χεριών και δεν πρέπει να ακουμπάμε τα χείλη και τα μάτια μας.

Κρατάμε αποστάσεις. Όσο και αν θέλουμε να είμαστε κοντά με τους αγαπημένους μας, τους προστατεύουμε και μας προστατεύουμε.

Το σημαντικότερο που πρέπει να κάνουμε είναι να μην απογοητευόμαστε και να διατηρούμε δυνάμεις, υπομονή και όρεξη για ζωή.

Λίγο κουράγιο ακόμα σε όλους μας και θετική σκέψη για να πάνε όλα καλά και να μείνουμε αλώβητοι από όλο αυτό το δύσκολο διάστημα.

Κάτια Καραχάλιου

You May Also Like