Υπάρχουν κάποια τρόφιμα τα οποία μπορούν να καταναλωθούν ακόμα και μετά τη λήξη τους, σύμφωνα με μία λίστα που δημοσίευσε ο Independent.
Κάποια μας παραξένεψαν, κάποια τα περιμέναμε..όπως και να έχει όμως αυτά είναι τα τρόφιμα που μπορούν να καταναλωθούν ακόμα και μετά τη λήξη τους..
Τσιπς
Το αλάτι που έχουν βοηθά στην συντήρησή τους.
Σοκολάτα
Η ζάχαρη λειτουργεί όπως το αλάτι, συντηρώντας σε καλή κατάσταση το τρόφιμο.
Κέτσαπ
Τρόφιμα όπως η κέτσαπ, διατηρούνται μέχρι και 12 μήνες αρκεί να φυλάσσονται σε δροσερό, ξηρό μέρος ή στο ψυγείο.
Γιαούρτι
Το γιαούρτι μπορεί να διατηρηθεί ακόμη και έξι μήνες μετά την ημερομηνία λήξης του.
Σκληρό τυρί
Αρκετά είδη τυριών, καλό είναι να έχουν αυτή την ιδιαίτερη… μούχλα. Εγώ πάντως δεν θα το έτρωγα.. Αλλά Independent είναι αυτός.
Γάλα
Αν δεν έχει δυσάρεστη οσμή και δεν έχει αρχίσει να πήζει, μπορεί να καταναλωθεί.
Αυγά
Βάλτε τα σε ένα μπολ με νερό. Αν επιπλέουν, σημαίνει ότι έχουν βακτήρια και αέρια στο εσωτερικό τους. Αν βυθιστούν, τότε είναι καλά για κατανάλωση.
Ψωμί
Αν το ψωμί έχει μπαγιατέψει, ζεστάνετέ το στην τοστιέρα ή τον φούρνο.
Ρύζι
Το ρύζι, αντέχει για αρκετούς μήνες, ακόμα και για χρόνια.
Φρούτα και λαχανικά
Ακολουθήστε την κοινή λογική. Αν δεν έχουν μούχλα, καταναλώστε τα.