Τέχνη, απαραίτητη πιο πολύ από ποτέ!

Η τέχνη είναι μια μορφή έκφρασης για τον άνθρωπο… είναι η εξύψωσή του, η ένωσή του με το ωραίο. Η ζωγραφική, η μουσική , ο χορός ,η γλυπτική, η αρχιτεκτονική, η ποίηση, το θέατρο και κάθε άλλο είδος τέχνης είναι αυτές, που μας ενώνουν με τα πιο βαθιά μας συναισθήματα!

Από τις απαρχές τις ανθρώπινης ζωής πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, που ο άνθρωπος ζωγράφιζε ενστικτωδώς (ή και όχι) πάνω στα βράχια και μέσα στις σπηλιές, θέματα σχετικά με τη φύση και τα ζώα… έως το σήμερα ,όπου η τεχνολογία μπορεί πραγματικά, να δώσει εξωπραγματικές διαστάσεις σε ένα έργο τέχνης. Ο άνθρωπος ως ον ,που διαθέτει λόγο και λογική, δεν έχει σταματήσει να υπηρετεί την τέχνη… την ίδια του τη ζωή δηλαδή, γιατί πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ, πόσο δυσάρεστη και βαρετή θα ήταν η ζωή μας χωρίς αυτό το «δώρο».

Ένας καλλιτέχνης δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την τέχνη του, γιατί είναι ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνεί με τους άλλους, αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό. Ο πολιτισμός κάθε λαού αποτυπώνεται στην καλλιτεχνική του ιστορία και έτσι μένει αναλλοίωτος ανά τους αιώνες. Οι άνθρωποι βρίσκουν ένα «φάρμακο» που τους γλυκαίνει τους πόνους της ψυχής ή ένα «όχημα» που τους ταξιδεύει χωρίς χρονικούς και τοπικούς προσδιορισμούς. Η φαντασία εμπλουτίζεται και ο νους βιώνει εμπειρίες ανεπανάληπτες.

Η τέχνη είναι η διέξοδός μας… για αυτό άλλωστε είναι πιο απαραίτητη από ποτέ!

 

Σταυρούλα Λουκά

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *