Το τιραμισού της μαμάς είναι πάντα το καλύτερο!

Πάντα θυμάμαι να ρωτάω τη μαμά μου, γιατί δεν έγινε ζαχαροπλάστης! Νομίζω πως τα γλυκά ήταν είναι και θα είναι το δυνατό της σημείο στην κουζίνα.

Από μικρή ήθελε να με μυήσει στην τέχνη, αλλά το απέφευγα για το καλό όλων των υπολοίπων που θα έτρωγαν. Πήγαινα όμως κοντά της και έβλεπα όλη την διαδικασία (δεν συγκράτησα τίποτα).

Το τιραμισού της όμως ήταν το κάτι άλλο. Δεν είναι τυχαία το αγαπημένο μου γλυκό και φυσικά οποιοδήποτε άλλο εκτός της μαμάς μου, μου φαίνεται λίγο!

Πάμε να δούμε την δική της εξαιρετική συνταγή!

Υλικά:

400 gr σαβαγιάρ

500 ml κρέμα γάλακτος 35%

80 gr ζάχαρη

2 βανίλιες

500 gr μασκαρπόνε

300 gr στιγμιαίος καφές ή καφέ της αρεσκείας σας (ρόφημα)

50 gr κουβερτούρα (το κόβουμε σε κομμάτια)

Σκόνη κακάο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι.

Ρίχνουμε μέσα της βανίλιες, το τυρί μασκαρπόνε και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει το μείγμα μας πηχτό σαν κρέμα.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε 250gr καφέ και τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Έπειτα βουτάμε μέσα τα σαβαγιάρ στιγμιαία από την μεριά της ζάχαρης και τα στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί μας. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια του ταψιού μας.

Στη συνέχεια στρώνουμε από πάνω την μισή κρέμα μας ομοιόμορφα και συνεχίζουμε να βουτάμε τα σαβαγιάρ από την μεριά της ζάχαρης και στρώνουμε από πάνω κάθετα στα προηγούμενα μέχρι να καλυφθεί και αυτή η βάση.

Τέλος, σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

Αφήνουμε για 2 ωρίτσες στο ψυγείο και όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από το ψυγείο και πασπαλίζουμε από πάνω με σκόνη κακάο.

Εύχομαι να βγει το ίδιο τέλειο και κρατήστε ένα κομμάτι και για εμάς!!!

Κάτια Καραχάλιου

 

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *