Η αλήθεια είναι ότι όσο εύκολο και να φαίνεται να πετύχεις ένα ωραίο τηγανητό αυγό.. δεν συμβαίνει πάντα.. σε μένα τουλάχιστον.. και φανταστείτε τα λατρεύω κιόλας.. !!!
Οι μεγάλοι σεφ λένε πάντως ότι ακόμα και ένα απλό τηγανητό αυγό έχει τα μυστικά του.. Πάμε να τα δούμε παρέα;;
-Για παράδειγμα χρησιμοποιούμε το σωστό μέγεθος στο τηγάνι;;; Το ιδανικό τηγάνι για να τηγανίσουμε περίπου 3 αυγά είναι 30-35εκ. Τα αυγά δεν πρέπει να είναι στριμωγμένα για να γίνουν τέλεια..
-Θα πρέπει να προθερμάνουμε το τηγάνι μας σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 5 λεπτά πριν ρίξουμε μέσα τα αυγά μας..
-Για την μέγιστη γεύση του αυγού ..προτιμάμε και λάδι αλλά και βούτυρο..
-Καλύπτουμε το τηγάνι με καπάκι…
-Βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά μετά από ένα λεπτό… Ο κρόκος μόλις που έχει προλάβει να ψηθεί όπως τον θέλουμε… και το ασπράδι ολοκληρώνεται εκτός φωτιάς..
Ελένη ♥♥